Interaktivni dodatki:






Datum: 4. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Dva kozarčka sta dovolj, da se poraba kalorij podvoji

Ali veste, katera pijača pospeši porabo kalorij? Če ne pretiravate, lahko uživate v množici pozitivnih učinkov ...

Ameriški raziskovalci so 13 let analizirali prehranske navade 20.000 Američanov. Dokopali so se do nekaj izjemno zanimivih ugotovitev, ki veliko stvari postavljajo na glavo. Najpomembnejša ugotovitev pa se je vendarle nanašala na rdeče vino, ki v zmernih količinah deluje kot zdravilo.

Raziskava je pokazala, da lahko zdrav moški popije 1 dcl rdečega vina na dan, odrasla ženska pa do 2 dcl (odvisno od velikosti in teže). Rdeče vino namreč preprečuje debelost in stanja, ki so povezana z debelostjo, kot sta diabetes tipa 2 in visok krvni pritisk. Poleg tega rdeče vino preprečuje kopičenje maščobnih celic in pospešuje njihovo izgorevanje. Če ste preveč pojedli, nikar s polnim trebuhom ne pojdite spat, ker boste samo še bolj lačni.

Tudi druge raziskave (velike raziskave na Poljskem in Franciji) so potrdile, da kozarec vina vsak dan preprečuje povečanje slabega holesterola v krvi in zbija visok krvni pritisk. Kozarec vina na dan namreč za 70 odstotkov zmanjšuje posledice viška kilogramov.

Če želite, da ima vino veliko antioksidantov, predvsem elaginske kisline, potem morate piti kvalitetno vino. Elaginska kislina uničuje rakave celice in tumorje, uravnava nivo glukoze v krvi in predvsem poskrbi, da se znebite podkožnih maščobnih oblog.

Kljub zdravilnosti vina, pa ne smete pretiravati, Če popijete preveč, se zdravilo spremeni v strup, posledice alkoholiziranosti pa so slovenske družine po evropskih merilih nadpovprečno izpostavljene.

Za konec pa še to: zadnji kozarček lahko popijete tudi pol ure pred spanjem. Vino ima namreč tudi ogljikove hidrate in telesu morate dati čas in priložnost, da jih pravočasno prebavi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani