Interaktivni dodatki:






Datum: 1. AVG 22 - ZANIMIVOSTI

Ali poznate skrivnost rdečih niti okoli zapestja?

Nosijo jih slavni, bogati, guruji, stari in mladi ... Mnogi verjamejo, da je rdeča nit na zapestju zdravilna.

Že naše babice in dedki so verjeli, da nas rdeča nit na zapestju varuje pred slabimi uroki. Pravzaprav je to verovanje staro že več stoletij, vanj pa verjamejo ljudstva iz najrazličnejših kotičkov sveta. težko, da bi se pred več stoletji rdeča nit na zapestju razširila po svetu samo zato, da bi bilo to moderno. V njeno moč namreč verjamejo Judje, Budist, Hindujci. pri nas je bil najpomembnejši urok strele.

Tudi pomen rdeče niti je po celem svetu zelo podoben. Že v svetopisemski zavezi piše, da rdeča nit prinaša moč in srečo. Judje rdečo nit uporabljajo že pri dojenčkih, ki so po njihovo najbolj izpostavljeni magičnim urokom. Za Hindujce je to kladivo, za nožem najpomembnejše orodje, nosijo pa ga tudi samski, ki iščejo svojo/svojega življenjskega partnerja. Verjamejo tudi, da vas rdeča zapestna nit lahko osvobodi zobobolov, glavobolov, bolečin v hrbtu ...

Tudi veliko slavnih pogosto videvamo z rdečo nitjo okrog zapestja: Lindsay Lohan, Ashton Kutcher, Britney Spears, David in Victoria Beckham, Demi Moore, Avril Lavigne, Rihanna, Charlize Theron, Mick Jagger, Paris Hilton, Vanessa Hudgens James in mnogi drugi.

Seveda se postavlja vprašanje, ali gre zgolj za mit, ali gre za dejansko pozitivne vplive?

Znanstveniki so ugotovili naslednje:

  • rdeča volnena nit je majhen vir statične elektrike, dovolj velik, da se tudi dejansko vzpostavi pretok energije
  • volnena preja ugodno vpliva na prekrvavitev, kar je prav tako dobro za zdravje
  • volnena nit na zapestju in pod sklepi domnevno zmanjšuje bolečine v sklepih
  • in še zadnja znanstvena razlaga: volna je zdrav in higienski termoregulator, kar pomeni, da koža lažje diha, zaradi boljše prekrvavljenosti pa je koža bolj elastična, sveža in napeta - zaradi tega je manj bradavic.
Če se odločite, da se na tak način uprete zlobnim urokom, previdno izberite material. Pomaga samo volnena nit iz naravnih vlaken ter brez primesi in brez kemikalij.

Kakšno vlogo pri tem pa ima rdeča barva? Praktično nobene, razen da opozarja vas in vse ostale, da je koristno nositi rdečo nit na zapestju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani