Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Letošnji poletni hit: lubenica za odrasle, ki dela čudeže

Super hitra osvežilna pijača za odrasle, ali kako lahko alkohol postane zdravilen ...

Lubenice glede na svojo strukturo vsebujejo veliko antioksidantov, vlaknin in mineralov. Res je, da vsebujejo več kot 90 odstotkov vode in tudi veliko sladkorja, a lubenice so (poleg paradižnika - pozorni bodite na rdečo barvo) najbogatejši vir likopena. Raziskave so namreč pokazale, da likopen preprečuje raka trebušne slinavke, ščiti pred rakom na pljučih, varuje kožo pred ultravijoličnim sevanjem sončnih žarkov, varuje celo pred boleznimi, ki jih povzroči cigaretni dim ...

Zelo pomemben element, ki ga najdemo v izobilju v lubenicah je tudi arginin. Čeprav študije na ljudeh še potekajo in pomen arginina še ni dokončno raziskan, pa je že sedaj znano, da ta aminokislina preprečuje kopičenje maščob v telesu, izboljšuje vid, pomaga ohranjati nivo kalcija v krvi, izboljšuje regeneracijo mišic, pospešuje presnovo ...

In še na eno stvar moramo opozoriti: nutricisti so prepričani, da lahko že 100 gramov lubenice na dan pomaga odpraviti celulit.

Od preveč lubenic se ni še nihče zredil.

Kljub nesporno zdravim lastnostim rdečih lubenic pa obstaja trik, kako njihovo učinkovitost še povečati. Nekateri raziskovalci celo omenjajo, da s to kombinacijo postane lubenica do 5-krat močnejša in bolj učinkovita. Skrivnost pa v resnici ni v lubenici, pač pa v dodatku, ki pohitri, da hranljive in zdravilne snovi začno hitreje učinkovati, poveča pa se tudi vpojna sposobnost prebavnega trakta.

Dejstvo namreč je, da živimo v času, ko je v hrani vedno manj vitaminov in mineralnih snovi, pa tudi zato moramo jesti več. Ali pa si pomagati s triki pospeševanja, kakršen je ta.

Poleg tega je ta pijača izredno okusna in osvežilna poletna mešanica, na žalost pa primerna samo za odrasle, saj vsebuje alkohol.

Priprava je preprosta.

Potrebujete peneče vino. Zmešajte sok lubenice z vinom (najboljše pol - pol). Na liter mešanice dodajte sok dveh stisnjenih limon ali limet, nekateri po okusu dodajo še malo naribanega ingverja in vse skupaj za približno eno uro postavite v hladilnik. Preden postrežete, vse skupaj dobro premešajte.

Pijte počasi in z majhnimi požirki.



Letošnji poletni hit: lubenica za odrasle, ki dela čudeže
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
lubenica
 
vino
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani