Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Naravni botoks zelenih zrnc

Kako v enem zrncu najti snovi, ki krepijo zdravje srca, izboljšujejo presnovo, znižujejo holesterol in upočasnijo staranje?

Pistacija ima izredno pozitiven vpliv na naše zdravje, zato bi bilo dobro, če bi vsak dan pojedli pest pistacij. In to ne soljenih! Poleg tega so pistacije v lupinah še bolj zdrave in z več vlakninami. Če je le mogoče, namesto večerje jejte pistacije. Za to obstaja vsaj 5 razlogov.

1. Lutein
Pistacije vsebujejo veliko močnega antioksidanta luteina, ki preprečuje nabiranje maščob, preprečuje vnetja, že po nekaj dneh rednega uživanja pa si lahko obetate znižanje holesterola tudi za 20 odstotkov.

2. Vlaknine
Pistacije vsebujejo veliko vlaknin, ki so ključnega pomena pri procesih presnove. Le 10 gramov pistacij vsebuje dovolj vlaknin, ki jih potrebuje telo čez dan.

3. Fosfor
Ena skodelica pistacij vsebuje približno 60 odstotkov priporočene dnevne količine fosforja, ki je pomemben pri razgradnji beljakovin na aminokisline. S tem se izboljša občutljivost telesa na glukozo, kar pomeni, da so nihanja sladkorja v krvi precej nižja.

4. Prekrvavitev
Pest pistacij občutno izboljša prekrvavitev v telesu, zaradi tega so čistilni procesi bolj učinkoviti, tudi več energije boste dobili, esencialne maščobne kisline pa lahko za več kot 50 odstotkov povečajo tudi moško spolno moč.

5. Staranje
Pistacije vsebujejo številne antioksidante, ki so vsesplošno koristni za naše zdravje. Že 5 do 10 jedrc pistacije je dovolj, da proces staranja občutno upočasnijo. Prav zato pesti pistacij pravijo tudi naravi botox.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani