Interaktivni dodatki:






Datum: 20. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Vaš najmočnejši pomočnik pri hujšanju: kis

Kis, še posebej jabolčni kis, ima veliko sposobnost topljenja maščob v našem telesu in to še ni vse ...

Naj bo jabolčni kis vaš najmočnejši zaveznik pri hujšanju. Dokazano je, da pospešuje izgorevanje maščob, predvsem trebušnih maščob, znižuje trigliceride, znižuje nivo glukoze v krvi in še kup drugih stvari, vendar so to zgolj laboratorijske ugotovitve, ki pa pri ljudeh nikdar niso bile dokazane.

Dejstvo je, da lahko že ena žlica kisa, ki ima samo 12 J (3 kalorij), naredi čudeže. Zato poskusite čim večkrat uporabiti kis, tudi v primerih, ko se vam to ne zdi primerno. Recimo:

Kis in sladkarije
Če boste nekaj kapljic balzamičnega kisa polili po sladoledu ali svežemu sadju, boste le še poudarili okus in prijetno razvneli brbončice.

Kis in pečeno meso
Če boste na koncu po pečenem mesu polili nekaj kapljic kisa, boste s tem povečali sočnost, poudarili okus in mehkobo. To predvsem velja za maso z malo maščobami.

Kis in sendviči
Sestavite si svoj priljubljen sendvič in ga na koncu navlažite še z žličko kisa. Balzamični kis ima intenzivnejši in slajši okus, najboljši pa je seveda domač jabolčni kis. Priporočamo vam, da čez kis še potresete nekaj začimb s čimer boste dodatno poudarili okus in povečali hranilno vrednost.

Kis in fižol
Namesto, da solite fižol, uporabite raje kis. Povsem na koncu dodajte žlico kisa, ki ne samo, da vam bo pomagal pri hujšanju, pač pa bo povečal absorpcijsko sposobnost telesa, kar pomeni, da boste iz fižola dobili tudi za 30 % več vlaknin, železa, beljakovin in ostalih fitokemikalij.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani