Interaktivni dodatki:


Datum: 30. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj jesti pred spanjem ne, da bi se zredili

Spadate med tisto večino, ki se zvečer ne more upreti ne, da bi pred spanjem še malo pogledali v hladilnik?

Hladilnik je lahko vaš prijatelj, če veste, kaj lahko jeste zvečer, da se to ne bi poznalo na kilogramih. Čeprav obrok pred spanjem ni pametna odločitev, še posebej, če nameravate pojesti zvrhan krožnik mastne in težke hrane, pa vam spodnji nasveti lahko prihranijo mnogo skrbi, z nekaterimi pa lahko celo shujšate.

1. Kisla smetana z manj maščobe
Skodelica kisle smetane, ki jo počasni pojeste z žlico, vam bo dala veliko zdravih beljakovin in maščob. Kisla smetana naj bo vaš nadomestek za večerjo, lahko pa pojeste tudi dve, vendar vsaj dve uri pred spanjem.

2. Belo piščančje meso
Belo piščančje meso ima veliko kakovostnih beljakovin in zelo malo maščobe. Nekaj koščkov vam zagotovo ne bo škodilo.

3. Trd sir
Sir za pred spanje ni velik greh. Ima namreč malo energije in ustvari občutek sitosti.

4. Nemasten čokoladni puding
Ena skodelica nemastnega čokoladnega pudinga ima 376 J (90 kalorij), ustvari prijeten pritisk v želodcu, zaradi česar boste manj lačni, izboljša spanec in še zdrav je, če ga naredite sami in uporabite čokolado z vsaj 70 % kakava (drugih čokolad raje ne kupujte).

5. Banana
Banana pred spanjem ima veliko vlaknin, mineralov, pomirja, izboljša spanec in je prav tako ni na seznamu jedi, ki redijo. Banana za zvečer je celo priporočljiva.

6. Integralne žitarice
V kozarec manj mastnega mleka (2 dcl) dodajte nekaj žlic ovsene kaše ali koruznih kosmičev ... Taka večerja je zelo sitostna, ima pa manj kot 837 J (200 kalorij). Seveda to pomeni, da se morate pravi večerji odpovedati.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani