Interaktivni dodatki:


Datum: 18. MAJ 24 - DOBRO JE VEDETI

Hrana za dolgo sitost

Ena od najpomembnejših skrivnosti vsake shujševalne diete je, da jeste hrano, ki zagotavlja dolgo sitost

Če jeste pice, pekovsko pecivo, testenine in podobno boste po uri ali dveh spet lačni. Če odmislimo škodljivost teh jedi in k temu dodamo neizmerno lakoto, ki sledi, potem ob taki hrani težko hujšate. Prav zato vam priporočamo, da izbirate taka živila, ki vam zagotavljajo sitost več ur. Idealno bi bilo, da bi med obroki minilo vsaj 4 ure.

1. Ribe in rodo meso
Telo ne more proizvesti beljakovine na zalogo, čeprav jih nujno potrebuje za izgradnjo in obnovo celic. Zato jejte zgolj meso brez maščob, da telesu zagotovite gradbeni material, hkrati pa ne ogrozite svoje postave.

2. Ovsena kaša in otrobi
Ovsena kaša in otrobi dajo telesu ogromno vlaknin, beljakovin in drugih hranilnih snovi. Poleg tega otrobi izboljšajo prebavo, znižajo holesterol, čistijo telo, pa še siti boste več kot 4 ure.

3. Krompir
Čeprav ima krompir veliko škroba in zato ni najbolj zaželen pri hujšanju, da ima v resnici veliko vitaminov, vlaknin in drugih elementov, ki ohranjajo ravnovesje vode v telesu, izboljšujejo kardiovaskularni sistem, poleg tega pa boste še hitro in dolgo časa siti. Seveda to velja za običajno kuhan krompir, nikakor pa ne za pire z dodatki, ali pečen krompirček v olju.

4. Jajca
Jajca spadaj med najbolj učinkovita živila za zbijanje apetita. Vsebujejo beljakovine in aminokisline, ki dobesedno povozijo apetit, poleg tega pa so še zdrave in v zmernih količinah in s pravimi kombinacijami ne redijo. Najboljša so umešana jajca z zelenjavo in zelišči.

5. Zelena zelenjava
Špinača, kumare, bučke, zelje, šparglji ... Mnogi imajo ta živila za lahka, v resnici pa vsebujejo veliko vlaknin in antioksidantov. Če boste jedli svežo zeleno zelenjavo, boste hitro siti, vendar pa boste tudi hitro lačni. A to naj vas ne skrbi, ker nič od tega ne redi, kvečjemu so jedi iz zelene zelenjave zdrave .

6. Temna čokolada
Temna čokolada, to je tista s 70 % deleža kakava in več, pozitivno vpliva na delovanje srčno-žilnih sistemov, delovanje možganov, hitro poteši apetit, normalizira presnovo ... Pravzaprav bi košček temne čokolade morali pojesti vsak dan - za zdravje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani