Interaktivni dodatki:






Datum: 14. APR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako zdrav kefir spremeniti v super zdrav napitek?

Ali je mogoče kefirju, ki je že sam po sebi izredno zdrav, še povečati zdravilno moč? Vsekakor! Uporabiti morate kokosovo vodo in cimet ...

Kefir iz kokosove vode in cimeta je izredno zdrav, ker ne vsebuje kazeina in tudi ne laktoze. Vse več ljudi, predvsem otrok, je preveč občutljivih nanju, kar povzroča nemalo težav. Poleg tega kefir iz kokosa pomaga uravnavati prebavo, telesu pa zagotavlja potrebno energijo.

Kokosov kefir s cimetom dokazano zmanjšuje količino sladkorja v krvi. Povečuje odpornost, spodbuja energijo in krepi metabolizem. Poleg tega izboljšuje vid, lajša menstrualne težave, krepi imunski sistem, zaradi velikih količin natrija, kloridov in kalija pa je izredno pomemben za krepitev splošnega počutja. Kokosov kefir bi moral biti vsak dan na naših mizah. Vsaj za zajtrk je dobrodošlo popiti kozarec kefirja.

Kako ga pripravimo?

Sestavine:

  • 7 skodelic kokosove vode
  • 7 žlic kefirjevih zrn
  • 1 cimetovo palčko
Priprava:

Vse sestavine zlijte v steklen vrč in ga postavite na temno in hladno mesto. Pustite stati 48 ur. Pokrova na posodi nikar tesno ne zapirajte, saj lahko zaradi procesov fermentacije posoda poči.

Kokosov kefir lahko popijete in pojeste skupaj s kefirjevimi zrni. Napitek je okusen in osvežujoč, predvsem pa zelo zdrav. Ima namreč ogromno vitaminov A, B6, C, E in K, je bogat z minerali, elektroliti, beta-karotenom, riboflavinom, tiaminom, niacinom, pantotenske kisline in folatov.

Lahko ga popijete. Lahko pa ga uporabite za predjed, ali dopolnilo k ostali hrani.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani