Interaktivni dodatki:


Datum: 10. MAR 16 - RECEPTI

Znate pripraviti avokado z jajci proti maščobam na trebuhu?

Ne govorimo o kuhanih ali umešanih jajcih, pač pa o pečenih, ki skupaj z ostalimi sestavinami topijo trebušno maščobo.

Avokado z jajci je veliko bolj zdrava hrana, kot se zdi na prvi pogled. Ne samo, da zelo koristi pri hujšanju, pač pa tudi preprečuje vnetja, zaradi zdravih maščobe izboljšuje krvno sliko, odpravlja težave z želodcem ... Vsekakor gre za izredno hranljiv zajtrk, ali dodatek h kosilu. Prednosti so tako velike, da bi to morali jesti vsak dan.

Avokado ima veliko zdravih vlaknin, ki izboljšujejo prebavo, poleg tega pa zmanjšujejo tveganje za raka debelega črevesja. Avokado spada med naravne razstrupljevalce in blaži vnetja. Je dober za srce, uravnava raven holesterola v krvi, vsebuje veliko magnezija, kalija, vitamina E in folno kislino.

Jajce za zajtrk je tudi dobro za srce. Vitamin D skrbi za zdravje kosti in preprečuje osteoporozo. Jajca so bogata z beljakovinami, vitamini A, B2 in B12.

Seveda pa samo jajca in avokado nista dovolj. Za res zdravilen obrok, kjer boste maksimalno izkoristili pozitivne lastnosti obeh sestavin, potrebujete še kajenski poper in kurkumo. Šele v taki kombinaciji sestavine zares učinkujejo.

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 2 jajci
  • 1 žlica kurkume
  • 2 ščepca kajenskega popra
Priprava:

Pečico najprej segrejte na 220 stopinj Celzija. Avokado prerežite na pol in odstranite koščico. Po vsaki polovici avokada potresite pol žlice kurkume in ščepec kajenskega poprav (po želji lahko količino popra tudi povečate), nato pa v vdolbino od koščice strite po eno jajce.

Pecite po želji.

Preden avokado z jajci postrežete, lahko potresite po vrhu še z drobno narezanim porom, peteršiljem (ta je diuretik in pomaga čistiti telo) ali rdečo papriko. Naj vas pekoč okus ne odvrne.

Avokado z jajci je narejen po LCHF.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani