Interaktivni dodatki:


Datum: 19. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Napitek za čiščenje telesa in njegovo krepitev

Hruške, ingver in kumare imajo ogromno dobrih lastnosti, skupaj pa so te sestavine še močnejše.

Medicinske raziskave so pokazale, da je kombinacija hruške, ingverja in kumare idealna za prečiščevanje telesa in krepitev. Hruške so namreč bogat vir prehranskih vlaknin in imajo pozitiven učinek na kardiovaskularni in prebavni trakt. Ingver ima veliko antioksidantov in zato deluje proti vnetjem in posredno zdravi rakava obolenja. Kumare so bogate s silicijevim dioksidom, imajo veliko hranljivih mineralov, ki spodbujajo rast vezivnega tkiva, med katerimi sta najbolj pomembna elastin in kolagen.

Če te sestavine zmešamo v zelen napitek, dobimo izredno zdravo alkalno mešanico, ki deluje protivnetno, razstruplja in čisti telo, poleg tega pa je tudi okus zanimiv.

Sestavine:

  • 3 hruške
  • 5 centimetrov sveže naribanega ingverja
  • nekaj listov špinače
  • sok pol limone
  • 1/2 kumare
Priprava:

Hruškam odstranite pečke in jih narežite na manjše kose. Ingver naribajte, špinačo operite, kumaro pa narežite na kolobarje. Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte vsaj dve minuti, da dobite gladko zmes.

Priporočamo, da kozarec tega napitka popijete pred obroki, nikdar pa naj ne bo nadomestek obroka. Poleg prečiščevalne funkcije ne pozabit, da je ta napitek dober tudi za hujšanje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani