Medena kombinacija, ki zdravi vsaj 10 bolezni

Interaktivni dodatki:


Datum: 13. FEB 22 - DOBRO JE VEDETI

Medena kombinacija, ki zdravi vsaj 10 bolezni

Sezamov med z alkoholom je učinkovito zdravilo in odličen vir hranljivih snovi. Dovolj je že ena sama žlička na dan.

Kombinacija medu in sezamovih semen je odličen vir vitaminov E, A ib B ter železa, kalcija, magnezija, mangana, predvsem pa omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Gre za sestavine, ki bi jih moral vsakdo uživati. Mešanica je namreč tudi pomemben vir esencialnih aminokislin.

Sezamov med v prvi vrsti krepi imunski sistem in pomaga pri zaprtosti. ima namreč velik vpliv na prebavo in celoten metabolizem. Prav tako pomaga pri hujšanju, pomaga zniževati sladkor v krvi, pomaga pri boleznih želodca, gastritisu, razjedah in kolitisu. Krepi kostni mozeg. Stimulira psihično aktivnost in povečuje telesno vzdržljivost. Pomembna lastnost je tudi, da zelo pozitivno vpliva na rast las in napetost kože.

In kako pripraviti zdravo medeno kombinacijo?

Sestavine:

  • 1/2 skodelice sezamovih semen
  • 1/2 dcl vodke (lahko tudi beli rum)
  • 1 skodelica medu
Priprava:

Sezamova semena na ponvi rahlo prepražite, da potemnijo. Nato jih pustite, da se ohladijo. Semena dajte v steklen kozarec, ki ga lahko dobro zaprete, in čezenj polijte med, ki ste ga prav tako rahlo segreli, da postane bolj tekoč. Povsem na koncu dodajte vodko in vse skupaj dobro premešajte. Hranite na temnem in hladnem prostoru, občasno pa ne pozabite mešanice premešati.

Idealno je, če lahko mešanico pustite stati 2 tedna, a že naslednji dan lahko s tem pripravkom "sladkate" kavo, čaj, palačinke, celo k pudingu se odlično poda ...

Zapomnite si še to, da ima velika žlica sezamovega medu približno 648 J (155 kalorij), 8 gramov maščob, 21 gramov ogljikovih hidratov, 1 gram vlaknin in 3 grame beljakovin. Priporočamo vam, da vsako jutro na tešče pojeste eno žlico te mešanice.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...


Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani