Interaktivni dodatki:


Datum: 15. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je dobro zdraviti išias s česnovim mlekom

Veliko ljudi, ki je zdravilo išias s česnovim mlekom, je ozdravelo v samo nekaj dneh.

Ukleščen živec v hrbtenici je zelo boleče, bolečina pa več dni ne pojenja. Glavni vzrok je seveda poškodovana hrbtenica. 80 % primerov išiasa nastane zaradi pretrganih diskov med vretenci ali pa zaradi osteoartritisa v spodnjem delu hrbtenice. Vzrok je lahko tudi nosečnost, tumorji vseh vrst, pa tudi izpostavljenost mrazu in vlagi. Raziskave so tudi pokazale, da so hrbtenični diski manj prožni ob prekomerni kislosti krvi in tkiv. To je tudi eden glavnih vzrokov acidoze (zakisanosti).

Da bi ohranili prožnost hrbtenice, lahko to storite seveda s hrano. Ko začutite bolečino v hrbtenici, jejte za zajtrk oranže, jabolka, ananas, hruške, rdečo peso in korenje, za kosilo in večerjo pa svežo in surovo špinačo, zelje, korenje, repo in cvetačo. Seveda obstaja tudi hrana, ki povzroča išias in to je: čaj, kava, sladkor, bela moka, ocvrta hrana, začimbe, kumarice, alkoholne pijače, tobak ...

A najbolj učinkovito sredstvo za večjo prožnost hrbtenice je česnovo mleko.

V 1 dcl mleka stisnite 4 stroke česna.

Če vas okus česna moti in tega napitke ne morete popiti, lahko mleko in česen zavrete. Tako bo vonj po česnu popolnoma izginil.

Če pa k napitku dodate še malo muškatnega oreščka, bo pripravek deloval tudi protibolečinsko, muškatno olje pa bo tudi razbremenilo mišice in bolečina bo hitreje izginila.

In še odgovor na vprašanje iz naslova: česnovo mleko je zelo dobra preventiva pred išiasom, ki pa hkrati tudi krepi imunski sistem in nas varuje pred najhujšimi boleznimi. Preventivno vam priporočamo, da kozarec česnovega mleka popijete vsak drugi dan, ko vas pa boli hrbtenica pa vsaj 3-krat na dan.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani