Interaktivni dodatki:






Datum: 25. SEP 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Hujšanje po obroku

Nikdar se do konca ne najejte, namesto sladice pa si raje omislite ta napitek, ki bo poskrbel za vašo vitko postavo

Večina diet in shujševalnih nasvetov gre v smeri: manj jej. Tokrat pa vam predstavljamo povsem nov pristop k hujšanju: napitek, ki ga morate spiti potem, ko ste se najedli.

Telo potrebuje od 20 do 60 minut, da absorbira vse hranilne snovi iz hrane. Čas je odvisen od vašega metabolizma. Zelo pomembno je, da v tem intervalu ne obremenjujete telesa z napitki za hujšanje.

Ko telo vsrka vase vse pomembne stvari, nastopi pravi trenutek za razgrajevanje odvečnih maščob. Nepredelane maščobe so namreč krive, da se redimo. Zato vam priporočamo, da se približno pol ure po obroku pripravite naslednji napitek:

  • 1 žlica medu
  • 1 grenivka
Priprava:

Zelo pomembno je, da med nikoli ne zajemate s kovinsko žlico. Grenivko olupite in poskusite zadržati čim več belega mesa iz lupine (v tem mehkem tkivu je veliko vlaknin in vitaminov). Grenivko in med v mikserju dobro premešajte in takoj popijte.

Če je le mogoče, to počnite po vsakem obroku tudi, če vam hujšanje ni primarni cilj. Grenivke namreč vsebujejo veliko vitamina A, C in E, kalcija, magnezija, tiamina, riboflavina, niacina ... Grenivke zelo dobro uravnavajo krvni pritisk, imajo veliko antioksidantov, urejajo prebavo, vlažijo telo (imajo 91 % vode) in so polne zdravih elektrolitov, preprečujejo astmo in igrajo pomembno vlogo pri nastajanju kolagena v telesu, ki daje koži elastičnost.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani