| 
NASVET DNEVA: Listi rabarbare vsebujejo oksalno kislino, ki ima uničujoč učinek na ledvice.

Interaktivni dodatki:






Datum: 5. SEP 24 - RECEPTI

Vinski žele z bananami

Zelo okusna in nenavadna sladica, ki bo presenetila vsakogar - z obliko in tudi okusom.

Sestavine:

  • 2 skodelici vina (priporočamo katerokoli belo vino)
  • 2 banani
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • sok pol limone
  • 2 lističa želatine

Priprava:

V posodo dajte želatino, sladkor in pol skodelice vina. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.


V drugo posodo dajte preostanek vina in ga segrevajte do vrelišča. Tik preden začne vino vreti dodajte pripravljeno želatino in nato še 1 do 2 minuti mešajte na zmernem ognju. Nato posodo odstranite z ognja in pustite, da se zmes nekoliko ohladi.


Med tem na tanke kolobarje narežite banane in jih razporedite po silikonskih modelčkih za pecivo. Dodajte nekaj kapljic limone in premešajte, da se banane navzamejo limoninega soka. čez to previjte sladko vinsko želatino.


Modelčke postavite za 2 uri v hladilnik.

Ko boste poskusili to sladico, zagotovo ne boste ostali ravnodušni.

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani