Interaktivni dodatki:


Datum: 5. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Smuti z mineralno vodo

Z izrazom mineralna voda ponavadi mislimo na vodo bogato z minerali in obogateno s CO2. Če k temu dodate še vitamine, dobite bogat in zdrav obrok.

Skrivnost smutijev z mineralno vodo je, da lahko ustvarite izjemno kombinacijo vitaminov in mineralov, zapomnite pa si, da morate tak napitek popiti takoj, ko ga pripravite. CO2 v mineralni vodi z različnim sadjem različno reagira, zato se lahko tak sadni smuti na zraku hitro pokvari.

Sicer pa imamo v Sloveniji kar nekaj termalnih vrelcev (to so vrelci vode, ki je toplejša od 20 stopinj Celzija in ima najmanj 1000 mg trdnih delcev in 250 mg raztopljenega CO2 v litru vode) in samo 2 mineralna vrelca (Donat Mg v zdravilišču Rogaška Slatina in Radenska v zdravilišču Radenci). Kislica oziroma kisla voda je tista, ki ima v litru vode več kot 1000 mg raztopljenega CO2.

Za pokušino vam ponujamo recept za smuti, ki vas bo napolnil z energijo.

Sestavine:

  • 1 dcl kisle vode
  • 3 banane
  • sok ene limone
  • 1 žlica medu
  • cimet po želji
Priprava:

V mešalniku najprej spasirajte banane in sok limone, šele nato pa dodajte ostale sestavine. Seveda lahko namesto banan uporabite katerokoli drugo sadje ali zelenjavo.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani