Interaktivni dodatki:


Datum: 4. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj veste o riževem mleku?

Svet šele sedaj ugotavlja, da je rastlinsko mleko pogosto bolj koristno od živalskega. Predvsem zato, ker je zdravo mleko vse bolj redka dobrina

Industrija mleka je v zadnjih letih tako napredovala, da sveže mleko skorajda ni več užitno, tisto kupljeno pa je tudi že večkrat prekuhano in s kopico dodatki. V takem svetu je pričakovano, da se potrošniki vse bolj obračamo k rastlinskim mlekom, pri čemer je še vedno na trgu največ produktov iz sojinega mleka, več pozornosti pa bi morali nameniti tudi riževem. Preverite zakaj ...

1. Enostavni sladkorji
Riževo mleko ima veliko sladkorja, vendar gre za enostavne sladkorje, ki so lahko prebavljivi (velja tudi za bolnike z gastritisom), dajejo nam pa kljub vsemu veliko energije (pomembno je za športnike), okus pa je prijeten in blag.

2. Malo holesterola
Riževo mleko ima malo holesterola, malo nasičenih maščob in veliko polinenasičenih maščob. Zato je kot nalašč za ljudi s težavami s srcem.

3. Ne vsebuje glutena
Čeprav mleko nima glutena, pa to ne velja za vse mlečne izdelke. Podobno je z riževeim mlekom in izdelki iz njega.

4. Primeren je za tiste, ki imajo težave s ščitnico
V nasprotju s sojinim mlekom, ki vsebuje veliko fitoestrogenov, v riževem mleku tega ni.

5. Ima malo energije
Ker ima manj energije, je primeren za vsakodnevno rabo v kuhinji. Torte narejene z riževim mlekom manj redijo. 1 dcl riževega mleka ima 502 J (120 kalorij), kravjega pa 150.

6. Regulira funkcije črevesja
Riževo mleko pomirja črevesje, blaži vnetja in zato uravnava prebavo.

7. Primeren za dojenčke
Mleko je bogato s kalcijem ni vitamini, zato je primerno tudi za najmlajše, ki rastejo.

Priporočamo vam še ogled prispevka Kaj veste o alternativah mlekuVas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani