Interaktivni dodatki:


(Medhatter.sg)



Datum: 5. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Lahko kava res premaga kožnega raka?!

Nove študije potrjujejo, da redni pivci kave redkeje zbolijo za kožnim rakom - Dovoljeno je popiti največ 4 skodelice kave na dan

Znanstveniki so potrdili povezavo med pitjem kave in tveganjem kožnega melanoma. Analizirali so skoraj pol milijona ljudi v obdobju 10 let. Pri tistih, ki so popili eno skodelico kave na dan, je bila stopnja kožnega raka za 20 % nižja. Pri tistih, ki so pa popili dve skodelici ali več, pa celo 50 % nižja.

Naslednje logično vprašanje je bilo, ali se stopnja kožnega raka zniža tudi pri ljudeh, ki pijejo brezkofeinsko kavo, in je bil odgovor ne. Tako je več kot očitno jasno, da kofein pomembno pomaga telesu pri premagovanju kožnega raka.

Ali je to edina oblika raka, ki ga kofein uničuje? In zakaj pri drugi polovici bolnikov ni imel "zdravilnega" učinka?

Morda so odgovor na to vprašanje našli avstralski raziskovalci, ki pa so analizirali vpliv kave na študente. Njihova najpomembnejša ugotovitev je bila, da kava po 16. uri samo izčrpava telo, pravega učinka pa ne daje. Namesto boljše koncentracije in budnosti, kar je študentom pomembno zlasti pred izpiti, povzroča glavobole, živčnost, tesnobo, hiter srčni utrip in celo epileptične napade. Vse to se namreč nabira v telesu in nekega dne izbruhne.

Zato pitje kave pod pritiskom in namenske preobremenitve močno odsvetujejo.

Pitje kave naj bo obred, trenutek za pomiritev, jutranji in popoldanski ritual. Učinek kofeina namreč traja 4 do 8 ur. Dovolj, da z dvema skodelicama premagate cel dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kava
 
kožni rak
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani