Interaktivni dodatki:


(Sanasana)Datum: 17. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj narediti, če vas pogosto zebe v noge

Veliko ljudi ima težave s prekrvavitvijo, pa jih zato pogosto zebe v noge. V takih primerih ne pomagajo nobene nogavice in debele odeje

Slaba prekrvavitev ni edini razlog mrzlih nog. Do tega lahko pride zaradi bolečin v kolenu in gležnju, krive so lahko motnje delovanja žlez znojnic, spremembe v prebavnem traktu (nepravilna prehrana čez dan), lahko pa so mrzle noge napoved nepravilnega delovanja notranjih organov. Seveda so to ekstremni primeri, v večini primerov pa bodo pomagali že naslednji nasvetu.

Hladno vreme in obleka
Pozimi in tudi v spomladanskih mesecih, ko pride do nenadnih ohladitev, je priporočljivo nositi tesna oblačila. Pazite, da so suha in dovolj elastična, da se v njih počutite udobno. Izogibajte se sintetičnih materialov, ki spodbujajo potenje, to pa povzroča še dodatne podhladitve.

Voda
Mrzle noge so lahko tudi znak, da pijete premalo vode. Če je telo dehidrirano, postane cirkulacija krvi težja. Priporočljivo je piti več toplih napitkov, vendar ne tistih s kofeinom, ki povzroča krčenje žil.

S hrano proti mrzlim nogam
Živila, ki pospešujejo cirkulacijo krvi so česen, olivno olje, belo vino, sadje, ki je bogato z vitaminom C (citrusi in kivi), oreščki, cimet, ingver, bučna semena. Krvni pretok v kapilarah izboljšuje vsa hrana bogata z vitaminoma E in B3 ter z niacinom.

Dve kopeli
Prekrvavitev v nogah lahko hitro popravite, če držite noge izmenoma v vroči in hladni kopeli. Ta metoda ugodno vpliva na krvni obtok po celem telesu, sprošča, pomirja in varuje pred stresom. Uporabljati bi jo morali po vsakem napornem dnevu in ne samo za mrzle noge.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani