Interaktivni dodatki:


(Grit.com)



Datum: 3. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se skriva v kozarcu gazirane pijače

Okusu gaziranih pijač se ni lahko odreči, poleg tega nas z reklamami prepričujejo, da so napitki zdravi, v resnici pa redijo veliko bolj, kot si mislite

Problemov gaziranih sokov je veliko. Pa ne zato, ker so gazirane (tudi mineralna voda je gazirana), pač pa zaradi velike količine sladkorja. Tokrat omenjamo samo 4 stvari, ki so pri gaziranih pijačah najbolj škodljive:

1. Nadomestki zdravih snovi, ki niso zdravi
Ljudje, ki ne pijejo naravnih sokov, mleka in zadostnih količin vode, v svoje telo ne dobijo dovolj vitaminov in mineralov. V resnici vsebuje kozarec gaziranega soka veliko fosforne kisline, ki še dodatno zmanjšuje moč vitaminom in mineralom.

2. Fruktozni sirupi
Večina sladkih pijač vsebuje fruktozni sirup narejen iz koruze. V tem sirupu je veliko prostih radikalov, kar povzroča nastanek rakastih obolenj, poleg tega pa močno vplivajo na razvoj sladkorne bolezni.

3. Preveč energije
Celo dietna gazirana pijača vplivajo na telesno težo. V ZDA so naredili raziskavo med 1500 ljudmi in pri 41 % jim je telesna teža zrasla. Če mislite, da boste s pitjem dietnih pijač hujšali, se motite.

4. Slabo razpoloženje
Velike količine sladkorja, sladki nadomestki, umetni vitamini, barvila in druge strani za zagotavljanje okusa večinoma zmanjšujejo koncentracijo, povzročajo hiperaktivnost in nervozo. A večinoma to drži 20 do 30 minut, potem pa sledi razočaranje pogosto pospremljeno tudi z glavoboli.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani