Interaktivni dodatki:


Datum: 23. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke

Obstaja preprost recept, kako iz jagod, ki niso popolne, narediti popolno sladico.

Vsakdo je že naletel na jagode, ki niso bile jagodno rdeče, niti malo tako sladke, kot bi morale biti, in prav nič se niso topile v ustih, kot je to normalno pri pravih jagodah. Kadar naletite na takšne jagode, obstaja preprost način, kako jih popravite. Jagode enostavno specite, potrebujete pa samo tri sestavine.

Sestavine:

  • 450 gramov svežih jagod
  • 50 gramov sladkorja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprava:

Jagode operite in jim odstranite peclje. Narežite jih na polovice oziroma četrtine (odvisno od velikosti jagod) in jih dobro pomešajte s sladkorjem in ekstraktom vanilije. Jagode položite na papir za peko. Pazite, da se med sabo ne dotikajo. Pečico pred tem zagrejte na 175 stopinj Celzija, jagode pa pecite 25 minut.

S pečenjem jagod ne uničite, prav tako se ne spremeni njihova oblika. Med pečenjem se le izločijo sokovi, ki se pomešajo z vanilijevim sladkorjem, kar da jagodam povsem novo dimenzijo.

K pečenim jagodam lahko dodate še malo žitaric, tudi kakšna stepena smetana paše ... To je lahko odlična samostojna sladica.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani