Interaktivni dodatki:






Datum: 23. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

10 razlogov, zaradi katerih propade vsaka shujševalna dieta

Če se zavedate nevarnosti, lahko s preprostimi ukrepi zmanjšate negativne vplive in povečate možnosti za uspeh

1. Jeste med gledanjem televizije
Ali ste vedeli, da med gledanjem televizije pojeste 44 % več, kot bi za mizo. Poleg tega se 80 % ne more upreti skušnjavi, da si prigrizke ne bi prinesli h kavču. Zato je eden najboljših nasvetov za hujšanje, da manj gledate televizijo.

2. Večerja ob svečah
V restavracijah, kjer imajo prižgane sveče in pritajeno svetlobo, to nimajo kar tako. Večerja ob svečah traja dlje, pojedli pa boste 50 % več energije, kot bi jih sredi dneva pri dnevni svetlobi.

3. Ne pojeste dovolj energije (kalorij)
Zelo pomembno je, da ne preskakujete obrokov. Do kosila morate pojesti 2/3 energije (kalorij), popoldan in zvečer pa še preostalo tretjino. Poskusite se držati tudi pravila, da po 20. uri ne bi več jedli.

4. Jejte več, kot si mislite
Če se vam zdi, da ne boste vzdržali diete, jo lahko namenoma kršite. Bolje, da pojeste 10 % več energije, kot da imate občutek lakote. Zaradi lakote boste pojedli veliko več energije, kot je omenjenih 10 %.

5. Pijače so škodljive
Alkoholu, sladkim in gaziranim pijačam se ogibajte. Ne nasedajte reklamam, da neka pijača nima nič kalorij, ker lahko vsebuje veliko drugih škodljivih snovi (aspartam denimo stimulira tvorbo inzulina v krvi).

6. Ali ste zaprti?
Če želite shujšati, morate imeti dobro prebavo. Samo tako bodo šli strupi iz telesa. Veliko pijte in jejte veliko hrane bogate z vlakninami, probiotiki in rastlinskimi semeni. Zmanjšajte porabo belega kruha, mleka, sira in hitre hrane.

7. Pomembni so realni cilji
Nikar si ne zadajte ciljev, ki jih ni mogoče uresničiti, in ne nasedajte dietam, da lahko čez noč shujšate 5 kilogramov. Že 3 kilograme na teden je izjemen uspeh. Ne pozabite, da boste morali za kilogram izgubljene teže žrtvovati 31.401 J (7500 kalorij).

8. Lena jetra
Jetra pomagajo pri izgorevanju maščob, zato pijte veliko vode. Jejte manj ogljikovih hidratov, za zajtrk pa si privoščite čim več beljakovin. Sendvič za kosilo raje zamenjajte z juho in solato. Jejte čim več cvetače in brokolija.

9. Pazite, da niste ne lačni in ne žejni
Lakoto lahko premagate že z grižljajem, ali dvema, žejo pa veliko manj izrazito občutimo. Žeje nikar ne spreglejte.

10. Ne pretiravajte s fizično aktivnostjo
Več boste telovadili, bolj boste lačni in več energije boste potrebovali. Namesto težkih vaj si raje privoščite sproščen sprehod, ker si boste s tem prečistili tudi misli. Stres je prav tako ena od pomembnih ovir pri hujšanju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani