Interaktivni dodatki:






Datum: 19. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Kraljica med sadjem, ki zdravi tudi raka

Grški pesnik Homer je v hruškah prepoznal dar bogov, bližnjico do zdravja in dolgoživosti, sodobni nutricisti pa šele danes ugotavljajo, da je imel prav.

Hruške so zanimivo sadje. Ves čas so z nami, so zelo okusne, vsi jih imamo radi, a nikdar ne pridejo v prvi plan. Še več! Večina ljudi sploh ne ve, da so hruške lahko tudi zdravilne. In to celo bolj od jabolk, banan in vrste drugega sadja. Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan pojesti vsaj eno hruško.

1. Hruške so zdrave za srce
Srčne bolezni so trenutno najpogostejši vzrok umrljivosti na svetu. Že samo ena hruška na dan lahko bistveno zniža tovrstna tveganja. Hruške imajo veliko vlaknin, znižujejo sladkor v krvi, znižujejo holesterol ... Hruške so enako učinkovite pri preprečevanju srčnih, kot tudi možganskih kapi.

2. Hruške so zdrave za oči
Zaradi visoke stopnje antioksidantov in vitaminov, so hruške za oči lahko celo bolj zdrave, kot pregovorno učinkovit korenček. Hruške so še posebej učinkovite pri senilni makularni degeneraciji, ki je glavni razlog za slepoto pri starejših od 50 let.

3. Dajejo energijo in dobro voljo
Ena povprečno velika hruška vsebuje 30 % priporočene dnevne količine bakra in drugih mineralov, ki pomagajo pri pomirjanju živčnega sistema in povečujejo prekrvavljenost možganov, kar ugodno vpliva na splošno počutje in mentalno moč.

4. Hruške kontrolirajo sladkorno
Hruške imajo nizek glikemični indeks in zato zelo dobro uravnavajo količino sladkorja v krvi. prav tako so hruške učinkovite tudi pri shujševalnih dietah, saj pospešujejo metabolizem in porabo maščob, po drugi strani pa krepijo imunski sistem. Če imate težave s sladkorjem, naj pri zajtrku ne manjka hruška.

5. Hruške proti raku
Tudi proti raku se je moč boriti s hruškami. Veliko vlaknin je namreč najboljše zdravilo za čiščenje črevesja. Hruške tako učinkovito ustavljajo in preprečujejo rake debelega črevesja in raka na dojkah, zaradi visoke vsebnosti hidroksicinaminske kisline pa uspešno preprečujejo tudi raka na pljučih in želodcu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani