Interaktivni dodatki:


Datum: 21. MAR 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj vsa jajca niso enake barve?

Nekaj dejstev o jajcih, ki jih morda še niste poznali, pa bi jih morali.

Ste se kdaj vprašali, zakaj so jajca različnih barv? To je odvisno od barve kokoši, ki jo je znesla in nima vpliva na kakovost. Svetla jajca nosijo bele kokoši, temnejša pa rjave.

Zakaj so nekatera jajca krhkejša od drugih?
Starejša je kokoš, bolj krhka je jajčna lupina. Krhka jajca imajo namreč manj kalcija. Ob tem pa moramo upoštevati, da so spomladanska jajca krhkejša od jesenskih, ali zimskih. Razlog za to je imunski sistem, ki pozimi oslabi.

Še zanimivost o lupini. Sestavlja jo 90 % kalcijevega karbonata, debela pa je od 0,3 do 04, milimetra, pri čemer je lupina na koncih debelejša.

Kaj vpliva na barvo rumenjaka?
Barva rumenjaka ni odvisna od barve lupine. Nanj vplivata dva dejavnika. Mlajše kokoši nesejo jajca z bolj rumenim rumenjakom. Še večji vpliv pa ima hrana s katero se kokoši prehranjujejo. Kvalitetnejšo hrano in več koruze pojedo kokoši, bolj rumen je rumenjak. Rumenjak nam veliko pove o življenju v kurniku.

Kaj pa jajca v sanjah?
Sanjska knjiga je pri jajcih zelo natančna. Če sanjate o svežih jajcih, potem se vam obeta dobra prihodnost. Izpolnila se vam bo dolgoletna želja.

Če sanjate o jajcih v gnezdu, boste dobili darilo, morda celo bogato dediščino. Vsekakor se vam obeta uspeh na poslovnem področju.

Če sanjate o velikem jajcu, ali morda jeste jajca, potem vas čaka presenečenje, ki bo močno vplivalo na vašo prihodnost.

Če pa sanjate o gnilih jajcih, potem vas bo nekdo od prijateljev razočaral. Svet je poln hinavcev.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani