Interaktivni dodatki:


Kdo bi si mislil, da je lahko slanina tudi zdravilo ...
Kdo bi si mislil, da je lahko slanina tudi zdravilo ... (Luminousandlimitless.com)



Datum: 19. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

5 razlogov, zakaj je dopoldan dobro jesti slanino

Ali ste vedeli, da vsebuje slanina nekatere aminokisline, ki nevtralizirajo delovanje alkohola? To pa je samo ena od mnogih presenetljivih lastnosti ...

1. Slanina pomaga pri mačku
Britanski raziskovalci iz univerze v Newcastlu so ugotovili, da maščobe pomagajo pri zmanjševanju posledic preveč popitega alkohola, poleg tega vsebuje slanina nekatere vrste nevrotransmiterjev, ki prav tako zmanjšujejo vpliv mačka po prekrokani noči. Nekateri celo pravijo, da lahko s koščkom slanine ukanite alkotest.

2. Slanina osveži dah
Pozabite na zobne paste, ustne vodice in druge preparate, ker boljšega od slanine ni. Slanina v resnici ne izboljša ustnega vonja, pač pa je vonj po dimljenem mesu tako prevladujoč in ljudem prijeten, da druge vonjave dobesedno izginejo. Drugače pa ponekod po svetu že prodajajo zobne paste z okusom po slanini.

3. Slanina povzroča zasvojenost
Hrana z izrazitim vonjem in močnim okusom stimulira možganski center za užitek. Z rednim in pogostim uživanjem slanine, postanemo dobesedno odvisni od slanine. V ZDA so že zabeležili nekaj primerov tovrstne bolezni, pri nas pa še ne. Morda zato, ker nihče ne verjame, da taka bolezen sploh obstaja.

4. Praznik slanine
Slanina je bila in je še za mnoge države zelo pomembna. V ZDA se še spomnijo vojne med severom in jugom, ko je bila poraba slanine celo višja, kot danes. V Evropi je slanina dobila status prestižnega in dragocenega živila med prvo svetovno vojno, ko so vojakom razdeljevali drobne koščke, ki so služili namesto sladice ... Prav zato je zadnjo soboto pred prvomajskimi prazniki svetovni dan slanine, ki pa ga praznujejo predvsem v ZDA. In kako ga praznujejo? Tako, da se požvižgajo na zdrav zajtrk.

5. Slanina izboljšuje spomin
Na univerzi v Severni Karolini v ZDA so med podrobno analizo vpliva slanine na naše zdravje naleteli na veliko mikrohranila imenovanega holin, ki je pomemben pri regeneraciji možganskih celic. Študija je pokazala, da ima slanina še zlasti velik vpliv pri otrocih, ki se jim možgani najhitreje razvijajo, koristna pa je tudi za nosečnice in športnike, ki so izpostavljeni velikim naporom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani