Interaktivni dodatki:


Datum: 17. NOV 21 - ZANIMIVOSTI

5 alternativ za kavo

Če verjamete tisti, ki v kavi ne vidijo nič zdravega, ali pa bi se radi odvadili njenega ritualnega pitja, potem vam ponujamo nekaj alternativ

1. Granatno jabolko
Sok svežega granatnega jabolka je najbolj energetska naravna pijača, kar jih poznamo. Ima ogromno vitaminov, povečuje hemoglobin, blagodejno deluje na srčno-žilni sistem, učinkovito deluje proti angini, boleznih v ustih in grlu ...

2. Ingverjev čaj
V ljudski medicini se uporablja kot analgetik in protivnetno sredstvo. Pospešuje prekrvavitev in presnovo ter pomaga pri preutrujenosti, apatiji in depresiji. Če ingverjev čaj sladkate z medom, bo (zdravilni) učinek še boljši.

3. Sok pšeničnih kalčkov
Vsebuje sklop koristnih mineralov in vitaminov, v telesu pa krepi imunski sistem, uravnava krvni pritisk, blagodejno vpliva na živčevje in na kožo ter je izredno dobro zdravilo proti prehladu.

4. Čaj iz limonske trave
Samo ena skodelica tega čaja vam bo dala več energije, kot skodelica kave, poleg tega pa blagodejno vpliva na vaše splošno zdravje. Predvsem jo priporočamo ljudem, ki so dlje časa pod stresom in so depresivni. In še ena dobra lastnost limonskega čaja: je zelo dober za okrevanja po hudih boleznih, tudi operacijah.

5. Zeleni čaj
To je gotovo najbolj znan nadomestek za kavo, le da ima še več antioksidantov. Najbolj znana sta japonski in kitajski zeleni čaj, moderni pa so tudi aromatizirani in parfumirani zeleni čaji, katerim so dodane različne arome (gre za dodatke v obliki olj, koščkov posušenega sadja, limone, mete ...).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani