Interaktivni dodatki:


(Blogcdn.com)



Datum: 9. OKT 21 - ZANIMIVOSTI

Kako z barvami hrane razvijati možgane otrok?

Psihologi so odkrili simpatično in preprosto metodo, kako razvijati miselne procese otrok ...

Britanski psihologi priporočajo, da izberete en dan v tednu, ko boste kuhali hrano samo ene barve. Začnite z zajtrkom in vztrajajte do večera. Naj to velja za vse člane družine, ker bo potem zabava toliko večja, debata pa še bolj pestra.

Kako naj zgleda dan izbrane barve?

Če denimo izberete rdečo barvo, začnite dan s svežim sokom, ki je lahko iz rdečih oranž, pese, malin ... Dan lahko popestrite, če tudi svojo obleko obogatite z rdečim dodatkom. Za malico lahko pojeste sendvič z dodatkom rdeče paprike (lahko tudi vložene). Za kosilo pripravite kakšno jed na žlico, morda testenine s paradižnikovo omako ... Za sladico si lahko privoščite kak kos torte z rdečo glazuro. Kaj pa večerja? otroci bodo veseli palačink z jagodno marmelado.

Naslednji teden lahko izberete zeleni dan, pa rumen, moder, bel ...

Raziskave so pokazale, da so otroci s takim načinom prehranjevanja manj izbirčni, so bolj radovedni, imajo dokazano boljši učni uspeh. 70 % otrok raje eksperimentira z novimi okusi, če jih starši podučijo o hrani, ki jo jedo, v 52 % pa v življenju dosežejo akademsko izobrazbo.

Imajo barvni dnevi hrane vpliv tudi na odrasle?

Imajo, vendar ne tako izrazito na razvoj možganskih celic, kot je to primer pri otrocih. Kaj pomeni katera barva, si preberite v prispevku Zakaj je pomembna barva hrane?.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani