Interaktivni dodatki:


Sušenje perila na radiatorju je nezdravo in še smrdljivo.
Sušenje perila na radiatorju je nezdravo in še smrdljivo. (Dontstopliving.net)



Datum: 19. OKT 22 - ZANIMIVOSTI

Bližnjica do alergij je sušenje oblek na radiatorju

Ali ste vedeli, da so za napade alergij v zimskih mesecih v skoraj 20 % primerih krivi radiatorji in perilo, ki ga sušimo na njih?

Sušenje perila na radiatorjih oziroma na vseh virih toplote je povezano tudi z izparevanjem pralnih praškov, mehčalcev in drugih snovi, ki so sestavni del tekstila, kar lahko povzroči močne alergijske reakcije.

Radiatorji v zimskih mesecih močno izsušijo zrak, kar že samo po sebi draži dihalne poti, dodatne kemikalije pa stanje še poslabšajo. Izsušena sluznica je raj za nastanek bakterij, če pa se zjutraj zbujate z izsušenimi usti, pa je to tudi razlog za slab zadah. Raziskave so pokazale, da radiatorji za 30 % bolj izsušijo zrak v prostoru in tako za 50 % povečajo nevarnost za astmo in alergije vseh vrst. Na izsušeno sluznico so še posebej občutljivi otroci.

In kako veste, kdaj je zrak v prostoru presuh?

Kašelj, utrujene oči, glavoboli, napetost kože, utrujenost in seveda suha usta so lahko posledica suhega zraka, ali kakšne druge bolezni. Še se vam v kotičkih ustnic nabira vlaga, potem nikar na radiatorje ne obešajte perila, pač pa poleg raje postavite posodo z vodo. Presenečeni boste, kako hitro izhlapi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani