Interaktivni dodatki:


Datum: 5. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako narediti, da po kopeli ne boste lačne?

Pozitivne učinke aromaterapije na telo in duha so poznali že stari Grki, danes pa kozmetična industrija s pridom izkorišča vonjave tudi za to, da se redite ...

Naredite stop vsemu, kar diši po vaniliji, kokosu, ali breskvah! Vse to namreč pospešuje tek in ni čudno, če skočite pod tuš, se namilite z omamnim kokosovim milom, potem pa naravnost v hladilnik po novo zalogo kalorij, četudi vam razum narekuje, da je nemogoče, da bi bili lačni, ko pa ste pred petimi minutami jedli.

Poleg kokosa, vanilija in breskev so med "nevarnimi" še cimet, jagode, čokolada, kava, vsi vonji z mlečno osnovo ... Veste pa kako sami prepoznate vonj, ki vas najbolj redi? Gostilničarji so še posebej zvita vrsta ljudi in zato na mize, okenske police in vhodna vrata nastavljajo vonjave, ki vas naredijo še bolj lačne. In če imate kaj podobno dišečega doma, potem imate problem.

Če obstajajo vonjave, ki spodbujajo tek, morajo tudi take, ki ga zavirajo. Najboljši zaviralci so citrusi (limone, pomaranče). Zelo dobra je tudi meta, vsi vonji iglavcev, sivke, kamilice. Slednje vonjave tudi pomirjajo in sproščajo telo, zato vam jih zelo priporočamo.

Poznamo pa tudi vonjave, ki včasih učinkujejo tako, drugič pa povsem nasprotno. Bodite pazljivi na mandarine, jabolka, šipek in eksotična sadja.

Na koncu upoštevajte še to, da vonj doseže možgane v nekaj sekundah, po pol minute ste že na robu obupa od navonjane lakote. Poskusite pod tušem, ali v kadi vzdržati vsaj 15, še bolje 20 minut. V tem času se bo oglasil želodec in potrdil, ali ste res lačni.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani