Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Kako pogosto menjujete deodorant?

Redno menjavanje deodoranta vsakih 6 mesecev je zdravo za kožo in tudi vaše zdravje, moški in ženski deodoranti pa so zgolj marketinški trik

Potenje je zdravo in priporočljivo, saj se telo na tak način hladi in hkrati izloča strupe. Prav ta nesnaga pa pušča neprijeten vonj, ki pa je odvisen od tega za kakšno vrsto potenja gre.

Potimo se namreč zaradi treh stvari: zaradi vročine, fizične aktivnosti in stresa. Najmanj vonja pušča vročina, največ pa stres.

Nikar se ne trudite potenje zatreti, ker lahko zaradi pregrevanja pride do resnih poškodb notranjih organov, živčevja, pa tudi srca in ožilja. Najbolje je, da uporabljate deodorant, ki pa ga izberite previdno in pazljivo.

Če pride aluminij v deodorantu v stik z znojem, lahko na obleki nastanejo neprijetni madeži, kar je nedvomno znak, da nekaj v tej kombinaciji ni v redu. Zamenjajte deodorant, ker očitno ni optimalen za vaš tip znoja.

Potem, ne uporabljajte deodorantov, ki vam izsušijo kožo, ker s tem strupeni elementi znoja ostajajo pod kožo.

Nikar ne pretiravajte z antibakterijskimi deodoranti. Ne pozabite, da je večina mikroorganizmov za nas koristna. Popolnoma razkužena koža je tako bolj izpostavljena in občutljiva na stvari, ki jih običajno sploh ne opazimo. Antibakterijske deodorante uporabljajte zgolj občasno.

In še en mit ne smemo spregledati: moški in ženske se enako potimo, vse ostalo je le stvar marketinške natege.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
deodorant
 
znoj
 
potenje
 
koža
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani