Interaktivni dodatki:


Datum: 20. JUL 22 - RECEPTI

Polnjena čebula

Poznamo polnjeno papriko in na zelo podoben način lahko pripravimo tudi polnjeno čebulo ...

Sestavine:
- tri velike bele čebule (najbolje vrste srebernjak)
- riž
- soja oziroma mleto meso
- česen
- muškatni orešček, kurkuma, začimbe ...
- jušna osnova
- gorčica

Priprava:
Najprej pripravimo polnilno maso za polnjenje čebule. Riž skuhamo do tričetrt in ohladimo. Mleto meso (za vegetarijance lahko uporabite sojo) prepražimo na čebuli in česnu. Med praženjem dodamo mleto kumino, malo popra, muškatni orešček, sol, malo kurkume ... Vse skupaj zalijemo z vodo (še bolje z jušno osnovo). Pražimo še približno 10 minut, na koncu pa dodamo na drobno nasekljan peteršilj.

Ko je pripravljena fila, se lotimo čebule. Čebulo očistimo in damo kuhati. Ko voda zavre, kuhamo še 8 do 10 minut, da čebula zastekleni. Nato jo odcedimo in ohladimo z mrzlo vodo. Ko je čebula ohlajena, odstranimo čebulno vrhnjo plast (ali dve), ki jo nato napolnimo z nadevom.

Tako polnjene čebule damo v kozico z malo vode in kuhamo še 7 minut, da se riž skuha do konca.

Za polnjeno čebulo pa moramo pripraviti še omako.

Čebulo, ki nam je ostala, prepražimo na maščobi, dodamo nekaj žlic moke in vse skupaj zalijemo z vinom. Dodamo malo gorčice, timijana, posolimo, popopramo, vse skupaj pa še nekaj minut mešamo ... Ko je omaka pripravljena, dodamo polnjeno čebulo in vse skupaj kuhamo še nekaj minut.

K omenjeni jedi je priporočljivo servirati kruhove cmoke.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani