Interaktivni dodatki:


Datum: 25. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

5 razlogov, zakaj ste zmeraj lačni

Psihologi so sestavili seznam razlogov zaradi katerih smo lačni pogosteje, kot bi bilo normalno. Se v kateri točki prepoznate?

1. Več kot 50 % ljudi je predebelih, ker ima preveč prostega časa. Večinoma so to ljudje, ki so močno obremenjeni v službi, doma pa nimajo več energije, da bi se ukvarjali še s kakšnim hobijem. Tako večinoma pristanejo pred televizorjem in preostanek dneva preživijo na kavču.

2. Ponoreli hormoni so naslednji pogost razlog za pridobivanje kilogramov. Notranje ravnovesje je lahko posledica biološke ure, lahko pa ste tudi sami krivi, da preživljate hormonsko neravnovesje. Do tega pride, če pretiravate denimo z ogljikovimi hidrati, ali jeste preveč sladkarij, zelo pogosto pa hormoni ponorijo zaradi pretiranega stradanja. Redite se tudi zato, če ne jeste uravnotežene hrane.

3. Osebno nezadovoljstvo in razočaranje v zasebnem življenju je razlog za debelost pri kar četrtini ljudi. Mnogi imajo težave z nadrejenimi, ali s partnerjem, so razočarani nad svojim življenjem, v družbi morda ne dosegajo začrtanih uspehov. Mnogi s hrano rešujejo svoje psihične težave.


4. Redi tudi, če preveč razmišljate o hrani, ste preveč obkroženi s hrano (najnevarnejši so sodelavci in skupne malice), ali če preveč gledate televizijske oddaje, kjer pripravljajo slastne pojedine ... Morda niste vedeli, a v 70 %, da smo lačni, so za to krivi možgani.

5. Če se zjutraj dobro najeste, boste cel dan varni pred skušnjavo. Če dopoldan ne jeste, boste cel dan lačni in povsod boste podzavestno iskali hrano in se prej kot slej tudi dokopali do nje.

Za konec pa še nasvet: hujšanje ni stradanje, pač pa reforma vašega prehranjevanja.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani