Interaktivni dodatki:






Datum: 27. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj narediti z limono, ki nima več soka

Lupine stisnjene limone nikar ne vrzite vstran, ker boste presenečeni, koliko hranljivih snovi ima

Ste se kdaj vprašali, kaj je največja razlika med ekološko pridelanimi in običajnimi limonami? Običajne limone so škropljene, zato njihova lupina ni primerna za uporabo v kuhinji. Pogojno lahko take limone uporabite, če jih čez noč potopite v kopel 2/3 vode in 1/3 kisa.

Limono lahko očistite tudi, če jo dobro umijete in jo za en dan daste v zamrzovalnik. Smo pa o čiščenju zelenjave že pisali tudi na članku na Vem kaj jem TUKAJ.

Sicer pa ima lupina limone 5- do 10-krat več vitaminov, kot limonin sok. Lupina ima ogromno, ampak res ogromno vitaminov C, A, kalcija, magnezija, lupina ima veliko sestavin, ki zavirajo razvoj rakastih metastaz, zlasti pri rakih dojk, črevesja, kože ... Poleg tega limonina lupina uravnava holesterol, visok krvni pritisk, pomaga pri osteoporozi ...

Kako uživati limonino lupino?

Ko iz limone izstisnete sok, lupino narežite na čim manjše kocke. Lupino dveh limon zalijte s 3 dcl vode in pustite stati 12 ur. Pred in po obroku naredite požirek tega soka. Požirek naredite tudi vsake 3 ure.

Poleg napitka lahko nekaj limonine lupine naribate v solato, tudi v juho (zelenjavna juha bo bogatejšega okusa), tudi med zrezke, lignje, ribe, ki jih cvrete, ali pečete na žaru.

Limonino lupino lahko še dodatno naribate v čaj in druge pijače, a to naredite vsaj 10 do 15 minut pred užitjem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
limona
 
pijača
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani