Interaktivni dodatki:


Datum: 13. JUN 22 - RECEPTI

Avokadov čolniček

Avokado običajno vzamemo v roko, si ga ogledamo, potipamo in vrnemo na polico, ker ne vemo kaj bi z njim počeli. Pripravite ga po tem receptu in ugotovite, kaj ste zamujali.

Če ga boste kupili, ga pustite na sobni temperaturi dva do tri dni zoreti. Ko bo mehek na otip, je pripravljen za uporabo.

Sestavine:
- zrel avokado
- konzerva tune v olivnem olju
- trdo kuhano jajce in en rumenjak
- kapre
- limonin sok
- majhen paradižnik
- por ali mlada čebula
- črne olive
- poper

Priprava:
Avokado po dolžini iz obeh strani zarežemo do koščice, ter ga s prsti narahlo prepolovimo. Koščico odstranimo, vsebino izdolbemo z žlico, jo narežemo na koščke in vrnemo v izdolbeno lupino.
Tuno odcedimo, dodamo obročke pora ali čebule, zdrobljen rumenjak, na majhne koščke narezan paradižnik, kapre in na obročke narezane olive. Rahlo premešamo in z žlico položimo na koščke avokada v lupino. Pokapamo z limoninim sokom, popramo in obložimo s koluti kuhanega jajca, pora ali čebule, paradižnikom in filejem inčuna.

Nasvet: iz istih sestavin lahko pripravite tudi solato. Avokado izdolbite z žlico iz lupine, da ostane v enem kosu. Vsebino narežite na krhlje. Koščke odcejene tune dajte na krožnik, obložite jo s krhlji avokada in vsemi ostalimi sestavinami.

Jed ne vsebuje glutena, ima zelo malo ogljikovih hidratov in dosti zdravih maščob. Ustreza LCHF prehranjevanju.Avokadov čolniček
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani