Interaktivni dodatki:


Ščetke nikar ne delite z drugimi družinskimi člani, tudi odlagajte je ne v skupni lonček ...
Ščetke nikar ne delite z drugimi družinskimi člani, tudi odlagajte je ne v skupni lonček ... (Dentistfairfieldca.com)Datum: 27. MAJ 22 - ZANIMIVOSTI

Resnica o zobnih ščetkah

Ko naslednjič primete v roke zobno ščetko, se spomnite, da je na njej približno 10 milijonov bakterij ...

Vsak človek ima v ustih med 100 in 200 različnih vrst bakterij, njihovo skupno število pa je več kot milijarda. V primeru, da imate v ustih eno samo majhno luknjo, so vaša usta bolj umazana, kot tla v kopalnici. Še huje pa je, da si usta čistimo s ščetkami, ki so kot magnet za bakterije.

Prav zato je dobro, da zobno ščetko menjate vsake tri, največ štiri mesece. Vsakih 14 dni jo za kako uro namočite v tekočino za razkuževanje ustne votline. Ščetke nikar ne shranjujte v plastičnih škatlicah. Zelo pomembno pa je, da pokrijete pokrov stranišča preden potegnete vodo iz kotlička. Med spuščanjem vode se namreč tvorijo mikro delci, ki v 20 sekundah napolnijo celotno kopalnico, ti delci pa se lahko primejo tudi zobnih ščetk.

Če imate težavo s spuščanjem pokrova na stranišču, zdaj veste zakaj to ni zgolj kaprica, pač pa povsem praktična vrlina.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
zobje
 
higiena
 Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani