Interaktivni dodatki:


Datum: 21. AVG 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zvečer ne jejte lubenice, preverite zakaj!

Lubenice so vsako leto zvezde poletja. So osvežilne, odžejajoče, hranljive, zdravilne, čistilne ... Vendar ne zvečer!

Če boste zvečer jedli lubenico, se pripravite na večerni rock'n roll v želodcu. Zaradi tega boste nemirno spali, pa tudi naslednji dan se boste slabo počutili. Poleg tega so lubenice znane, kot močan diuretik, in se boste pogosto prebujali in hodili na stranišče. Sicer to velja tudi za vse citruse in brusnice, a pri lubenicah je to še posebej izrazito.

Ker lubenice vsebujejo veliko vlaknin. To so snovi, ki jih človekov prebavni trakt ne zmore razgraditi in imajo zato čistilni učinek, hkrati pa od celotnega metabolizma zahteva polno angažiranost. Namesto, da bi črevesje predelalo vse, kar ste čez dan pojedli, se mora ukvarjati z lubenico, zato jih vsaj 2 uri pred spanjem nikar ne jejte.

Povsem drugače pa je z lubenicami čez dan, ko ste aktivni, v gibanju ... 100 gramov lubenice vsebuje le 770 J (184 kalorij), napolni vam želodec, zmanjša občutek lakote, poleg tega pa vsebujejo izjemno količino mineralov in vitaminov. Lubenice so poleti idealen dnevni prigrizek.Zvečer ne jejte lubenice, preverite zakaj!
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani