Interaktivni dodatki:






Datum: 30. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Dieta za lene: kako shujšati brez truda

Dieta za lene pomeni, da vam ni treba telovaditi, tudi prehrane vam temeljito ni treba spremeniti, po 5 dneh pa boste lažji za 5 kilogramov. Aha, pa lačni ne smete biti ... Sliši se obetavno, kajne?

Hujšanje brez truda je sicer populistični naslov, ki pa v sebi skriva zrno resnice. Dieta je namreč nastala za tiste, ki se iz različnih vzrokov ne morejo zadostno gibati (nosečnice, bolniki v bolnišnici, tudi starostniki), a se je hitro izkazalo, da lahko koristi tudi takim, ki pridejo domov utrujeni in sta jim hladilnik in televizor najljubša prijatelja.

Verjemite, da se splača zamisliti nad spodnjimi pravili. Čim prej se jih začnite držati, pa vam bo postava neizmerno hvaležna.

Pravilo številka 1: pijte dovolj vode
Voda je zelo pomemben dejavnik pri hujšanju. Samo, če ima telo dovolj tekočine, lahko tudi hujša. Zato pijte čim več oziroma malo več, kot je za vašo postavo optimalno.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

Pri pitju pa upoštevajte še nekaj ... 20 minut pred vsakim obrokom, tudi pred malico ali prigrizkom, popijte kozarec tople vode, eno uro po obroku (tudi najmanjših) pa popijte skodelico zelenega čaja.

Pravilo številka 2: prehrana
Dobra stvar diete za lačne je, da ne smete nikdar stradati in nikdar ne smete biti lačni. Jesti morate vsaj 5 obrokov in to vse dni ob isti uri! Res je, da lahko jeste med 8. in 20. uro, vmes pa ne. Poleg tega ne smete jesti nič, kar je iz moke, nič ocvrtega, nič iz živalskih maščob in nič sladkega. Tega pravila se morate res natančno držati, ker lahko že samo žlička sladkorja uniči ves vaš trud.

Pri tem pravilu je še pomembno, da se ga držite vsaj 5 dni, potem pa se lahko kak dan malenkost pregrešite. A nikar ne pretiravajte. Če vas želja po sladkem preveč vznemirja, si zmešajte navadni jogurt z žličko al dvema medu. Tudi solate zmanjšujejo željo po sladkem ...

Pravilo številka 3: jejte toliko, kolikor lahko primete v pest
Ljudje smo različni in težko je nekomu, ki ima sto kilogramov in je visok dva metra predpisati isto količino hrane, kot tistemu, ki je manjše rasti. Zato nutricisti predlagajo, da je vaša pest najbolj optimalno merilo (3 pesti za zajtrk in kosilo, 2 pesti za večerjo in 1 pest za obe malici). Porcije naj bodo tolikšne, kot lahko hrane primete v pest. S to metodo merite izključno hrano, ki ni zelenjava, med zelenjavo pa omejeno jejte vse, kar raste pod zemljo (še zlasti to velja za krompir). Edina stvar, ki jo lahko jeste v neomejenih količinah, je zelena zelenjava (špinača, solata, brokoli ...).

In še kalorij ... Štejte jih. Na dan jih ne smete pojesti več, kot 80 odstotkov predpisane količine. V praksi to pomeni, da na dan pojejte 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je predpisano.

Izračun dnevnega vnosa energije (kalorij)

Izračun energije (kalorij) po Mifflinovi enačbi velja za najnatančnejši približek, ki pa kljub vsemu lahko odstopa za 10 % v plus, ali minus.
, star let, visok cm in težek kg, potrebuje na dan 0 J (0 cal*).
* Velja za dneve, ko niste fizično aktivni.


Če se boste držali teh pravil, vam mnogi nutricisti zagotavljajo, da boste v 5 dneh shujšali za 5 kilogramov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani