Interaktivni dodatki:






Datum: 9. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zbogom maščoba okrog trebuhov in bokov

3 utrgani nasveti, kako se znebiti maščobnih oblog a najnevarnejšem delu misije.

Zdravniki in nutricisti so si enotni: če se premalo gibljete in imate pretežno sedeče delo, potem je velika verjetnost, da imate težave z maščobami okoli trebuha in bokih. K sreči obstaja nekaj preprostih nasvetov, kako se teh maščob znebiti.

1. Led
Znanstveniki so odkrili, da so maščobe okoli trebuha razmeroma preproste in kot nalašč za pospešeno izgorevanje. Vse, kar morate storiti je, da si po obroku z ledeno kocko masirate trebuh, oziroma predel kjer želite shujšati, in v tem delu se bo izgorevanje maščob povečalo za približno 300 odstotkov. Pomembno pri tem je le, da se masirate 30 do 45 minut (toliko namreč trajajo osnovni procesi presnove, ki so najbolj odgovorni za to, ali se v telesu nabira maščoba).

Masaža z ledom po obroku je še zlasti pomembna, kadar imate na jedilniku veliko sladkarij, peciva, ocvrte hrane, sokov iz trgovine ... S podhladitvijo se namreč telo samo začne ogrevati, pri čemer porabi več energije, kot sicer, maščobe navznoter pa postanejo hitreje razgradljive.

Ledeno masažo privoščite svoji postavi najmanj 2 tedna in to po vsakem obroku.

2. Hrana
Seveda ni vseeno, kaj jeste. Največjo uslugo si boste naredili, če naslednja dva tedna, kolikor traja minimalen tretma, jeste pretežno belo in suho meso piščanca ali purana, jeste lahko tudi govedino, ribe, uživajte čim več zelene zelenjave, solate, sadja, jajca in mleko z manj maščobe. Upoštevajte še staro ljudsko modrost, da z 10 obroki hrane na dan boste dočakali 100 let.

Deset obrokov na dan je sicer ogromno, vendar pa v imenu velikih trebuhov in obloženih bokov boste vendarle morali nekaj spremeniti s svojim jedilnikom.

Prav tako ne pozabite: če vaše telo na dan potrebuje 8.373 J (2000 kalorij), potem poskrbite, da jih boste tudi zapravili.

Poraba energije (kalorij) po aktivnostih

Več se gibljete, bolj ste aktivni, več energije potrošite. Preverite koliko.
Če je vaša trenutna teža kg in , porabite 0 J (0 cal).

3. Pijača
Zelo pomembno je, da telo ne dehidrira, čeprav tudi preveč vode ni zdravo. Raziskave kažejo, da je več kot 4 litre tekočine na dan škodljive. še posebej, če uživate sladke in gazirane pijače, pa tudi sok in vino.

Prav zato ne nasedajte pavšalnim ocenam, koliko vode je potrebno popiti, pač pa obstaja preprostejši način. Najprej si izračunajte optimalno količino vode, ki jo potrebuje vaš organizem. Voda je namreč pH nevtralna, ne redi in tudi shujšali ne boste samo zaradi vode. Nato pa približno ocenite, koliko gramov hrane pojeste na dan. Če pojeste 1 kg hrane, potem lahko popijete 1 liter manj tekočine.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

In za konec še en nasvet: če se boste držali gornjih nasvetov in boste vsak dan vsaj pol ure preživeli v telovadnici, omejili pa boste tudi večerje (po sončnem zahodu ni dobro jesti), potem lahko v dveh tednih shujšate 3 do 4 kilograme.

In to na mestih, kjer vas odvečne maščobe najbolj nervirajo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani