Interaktivni dodatki:


Datum: 19. DEC 22 - DOBRO JE VEDETI

Česa ne smete nikdar dodati čaju, pa vendar to počnete

Ali ste vedeli, da lahko z nekaterimi dodatki čaju povsem odvzamemo zdravilne lastnosti, lahko pa ga naredimo celo nevarnega, kancerogenega.

1. Čaj s sladkorjem
Obstaja statistika, da je v državah, kjer se pije nesladkan čaj, manj raka. Sladkor je sam po sebi zelo škodljiv, celo rakotvoren. A to dejstvo z rakom naj vas ne odvrne od pitja sladkega čaja. Predvsem zato, ker je mogoče čaj posladkati na naravni način - med, javorjev sirup ... Dejstvo je tudi, da je v državah, kjer pijejo nesladkan čaj, tudi poraba sladkorja na vseh področjih občutno nižja. Da se odvadite sladkorja, poskusite z nesladkanim čajem.

2. Čaj z mlekom
Katehini so zelo močni, predvsem pa naravni antioksidanti, ki v telesu nevtralizirajo proste radikale, uničujejo rakave celice in preprečujejo njihovo širite. Največ katehinov je v sadnih in zelenem čaju. Poleg tega katehini preprečujejo razvoj sladkorne in drugih kardiovaskularnih bolezni. Ko čaju dodamo samo nekaj kapljic mleka (to velja tudi za kavo), ta del koristnih lastnosti čajev dobesedno splava po vodi.

3. Čaj z medom
Da, tudi čaj z medom je lahko škodljiv, zelo škodljiv. Če je čaj toplejši od 40 stopinj Celzija, se iz medu izloči poseben encim diastazna. Če pa je čaj toplejši od 60 stopinj Celzija, pa iz diastazne nastanejo fruktozni oksidanti, ki pospešujejo tvorbe malignih tumorjev. Gre predvsem za tumorje v želodcu in črevesju. Zato si zapomnite: dodajanje medu v vroč čaj je zelo škodljivo, celo prepovedano!

4. Čaj z limono
Podobno, kot pri medu, tudi limone ne smemo dodati vročemu čaju. Vročina namreč popolnoma uniči vitamin C in številne druge dragocene sestavine. Če res želite dodati limono zaradi zdravilnih sestavin, potem mora biti čaj ohlajen na sobno temperaturo, čeprav je včasih bolje, če se kakšno stopinjo manj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani