Interaktivni dodatki:


Datum: 2. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Preprost hruškin smuti močnejši od mnogih zdravil

Hruške so izredno zdravo in vsestransko učinkovito darilo narave. V kombinaciji s cimetom in medom pozdravijo veliko bolezni.

Ena srednje velika hruška vsebuje 401 J (96 kalorij) in ima več kot 5 gramov vlaknin. Vlaknine preprečujejo napenjanje, ohranjajo zdravo raven holesterola in pomagajo pri hujšanju in boljši prebavi. Vlaknine imajo tudi izreden čistilni učinek.

Sicer pa so hruške tudi bogat vir vitaminov. Največ je vitaminov C, K, B2, B3 in B6. Hruške so idealne za nosečnice in za vse, ki jim primanjkuje folna kislina oziroma vitamin B9. Dejstvo je, da folne kisline človeški organizem ne more proizvesti, zato jo moramo dobiti s hrano.

Hruške prav zaradi tega preprečujejo srčno-žilne bolezni, možganske kapi in celo raka. Folna kislina namreč preprečuje pojav kolorektalnega raka.

Imajo pa hruške še eno prav posebno sestavino. Kvercetin spada med antioksidante, ki zdravijo poškodbe žil, izboljšuje spomin in preprečuje Alzheimerjevo bolezen. Kvercetin je protivnetna, antibakterijska, protiglivična in protivirusna učinkovina. Deluje prek imunskega sistema in zavira alergijske odzive.

Kako najbolje izkoristiti koristne učinke hruške?

Sestavine:

  • hruška
  • med
  • cimet
Priprava:

Hruško operite, odstranite pečke in muho. Hruške nikdar ne lupite, ker je v lupini skoraj polovica vseh hranljivih snovi. Prav tako hruške tudi nikdar ne mešajte z vodo, ker to povzroča drisko. V mešalniku k hruški dodajte še med in cimet po okusu (preveč cimeta bo pijačo pogrenilo) in vse skupaj dobro premešajte, da dobite tekoč napitek.

Popijte ga takoj po pripravi, da napitek ne oksidira. Raziskave kažejo, da se vsako minuto na zraku moč hranilnih snovi zmanjša za 1 odstotek.

Poskusite ta napitek in boste navdušeni nad okusom in svežino.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani