Interaktivni dodatki:


Datum: 26. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Slani obkladki za vse vrste bolečine v sklepih

Če imate zatečene noge, vas bolijo kolena, gležnji, potem si lahko pomagate s temi obkladki, ki so jih uporabljale že naše babice.

Star ljudski recept za zdravljenje bolečin v sklepih je sila preprost. Potrebujete žlico soli in 3 žlice domačega jabolčnega kisa. Seveda lahko tudi več, vendar vse skupaj naj bo v tem razmerju. Obe sestavini mešajte tako dolgo, da se sol popolnoma raztopi.

Najboljša za uporabo je morska sol, lahko uporabite tudi himalajsko.

Ko je zmes pripravljena, vanjo namočite gazo in jo položite na obolelo mesto. Čezenj zavijte s suho krpo in pustite zavezano vsaj dve uri, še bolje pa je čez noč.

Bolečina se bo že po prvem dnevu zmanjšala, oteklina pa bo povsem izginila po 5 dneh.

Po spletu lahko najdete veliko primerov ljudi, kako so se s slanimi kisovimi obkladki izognili celo težkim operacijam, ključno pa je, da so si z domačim pripravkom močno olajšali bolečine in ohranili gibljive sklepe.

Če boste s temi obkladki zdravili kakšno bolezen, se o tem prej posvetujte z zdravnikom. Če pa bi radi le preventivno zmanjšali otekline in bolečine v sklepih, pa vam priporočamo, da po 5 dneh zavijanja bolečega mesta naredite premor vsaj teden dni.

In še en nasvet: ali ste vedeli, da je jabolčni kis odlično zdravilo proti neprijetnim vonjem nog? Če se želite znebiti neprijetnega vonja, brisačo namočite v kis in si z njo obrišite noge. Jabolčni kis namreč poskrbi za pH ravnotežje kože na nogah, hkrati pa uniči bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave.

Isto velja tudi za slab zadah. usta si sperite z razredčenim jabolčnim kisom, pa vas bodo prijatelji imel raje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani