Interaktivni dodatki:


Datum: 11. MAJ 24 - DOBRO JE VEDETI

6 stvari, ki se zgodijo, če vsak dan pijete mandljevo mleko z medom

Mandljevo mleko izjemno učinkovito odpravlja vrsto tegob - če bi vedeli, kako koristno je, bo ga večkrat pili

Mandljevo mleko naj bo mlačno, piti pa ga morate vsaj pol ure pred spanjem. V 1 dcl mandljevega mleka morate zmešati 1 žlico medu, oboje pa zelo dobro premešajte, da se med popolnoma raztopi po mleku. Že samo po enem napitku boste začutili pozitivne vplive. Tukaj je samo nekaj teh ...

1. Boljši spanec
Že res, da ima ta kombinacija veliko sladkorja, ki je običajno najpogostejši krivec, da zvečer ne moremo zaspat. Res pa je tudi, da ima mandljevo mleko majhno količino glukoze, kar pomeni, da sladkost mleka ne bo povzročilo nespečnosti. Še več! Nizek nivo glukoze povzroči upad oreksina, ki je nevrotransmiter odgovoren za vzdrževanje telesa v budnem stanju.

2. Več energije in boljša koncentracija
Mandljevo mleko ne znano po visoki vsebnosti vitaminov in mineralov, kar izboljšuje koncentracijo, ogljikovi hidrati v medu pa vam dajo energijo. Večji učinek glede energije boste dosegli, če mandljevo mleko pijete zjutraj na tešče, namesto ene, pa uporabite dve žlici medu.

3. Upočasnjuje staranje
Mandljevo mleko pozitivno vpliva na zdravje, še zlasti elastičnost in prožnost kože. V starih časih so verjeli, da je mandljevo mleko z medom eliksir mladosti, pile pa so ga predvsem premožne dame.

4. Antibakterijska zaščita
Med ima sam po sebi antibakterijske učinke, mandljevo mleko pa tudi ne zaostaja. Obe sestavini sta močno orožje v boju z bakterijami.

5. Boljša prebava
Skodelica mandljevega mleka z medom lajša zaprtje, napenjanje, zgago in druge črevesne težave.

6. Bolezni dihal
Če boste napitek pili počasi po požirkih, je to v veliko pomoč pri zdravljenju prehladov in kašljev. Kombinacija obeh je celo bolj učinkovita od mnogih farmacevtskih preparatov.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani