Vem kaj jem: Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo

Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JUN 17 - RECEPTI
Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo
Piščančje meso lahko popestrimo z zanimivimi sestavinami, saj prenese skoraj vse okuse. Sadni ali zelenjavni dodatki, ne glede ali so sladki ali kisli, skoraj vse se ujame z okusnim piščančjim mesom.

Sestavine

Za eno osebo

- večje piščančje bedro
- dve žlici čemaževega pesta
- rezina pršuta
- nekaj rezin mocarele
- olivno olje
- sol in poper
- rdeča paprika v prahu
- česen v prahu

Postopek

Iz piščančjega bedra odstranimo kost in previdno odstranimo kožo, da ostane cela.

Meso razprostremo, solimo in popramo in rahlo potolčemo. Površino premažemo s pestom (recept za pesto najdete TUKAJ), nanj položimo rezino pršuta in rezine mocarele. Zavijemo v rulado in povežemo z nitko.

Kožo, ki smo jo odstranili iz mesa, naoljimo, solimo, popramo, posujemo z mleto rdečo papriko in česnom v prahu. Z njo pokrijemo rulado. Pečemo v pečici, 35 minut na 200 stopinj.

Postrežemo s preostankom pesta in domačo borovničevo marmelado.



Piščanec polnjen z čemaževim pestom in mocarelo


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani