Vem kaj jem: Bučke v pestu iz čemaža

Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JUN 17 - RECEPTI
Bučke v pestu iz čemaža
Res je čas čemaža že mimo, ampak se ga zagotovo najde še kaj v zamrzovalniku. Okus po čemažu se namreč odlično poda k zelenjavi, ki sedaj raste na vrtu.

Sestavine:

- 30 dkg naribane bučke
- sok pol limone
- dobra pest čemaža (ali 100 g zamrznjenega)
- 50 g bučnih semen
- 3 g drobnjaka
- 30 g naribanega parmezana
- 50 ml olivnega olja
- sol in poper

Postopek:

Bučke dobro operemo in naribamo po dolžini, da dobimo obliko špagetov. Primešamo limonin sok in jih postavimo za pol ure v hladilnik.

Če bomo uporabili zamrznjen čemaž, ga nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se odtali. Dodamo bučna semena, drobnjak, parmezan, olivno olje in poper. Sol dodamo po okusu, običajno malo več, ker bučke niso slane. Dobro premešamo s paličnim sekljalnikom. Po potrebi dodamo še malo olja.

Pesto dodamo k bučkam, premešamo in postrežemo.

Pa dober tek.

Jed je brez glutena, in pripravljena po LCHF.



Bučke v pestu iz čemaža


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani