Interaktivni dodatki:






Datum: 22. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Domače rešitve proti krčnim žilam

Krčne žile niso samo estetski problem, ampak se za njimi skrivajo resne težave z ožiljem. Če ne zdravimo, so lahko posledice zelo resne.

Krčne žile so običajno pri ženskah večji problem, kot pri moških. Povzročajo bolečine, otekline, če jih ne zdravimo, pa lahko pride do venske insuficience in globinskega venskega vnetja, ki se lahko konča zelo tragično. Zato je pomembno, da se znebimo krčnih žil, k sreči pa obstajajo tudi preproste domače metode s katerimi jih lahko močno omilimo, če že ne v celoti odpravimo.

1. Jabolčni kis
Jabolčni kis povečuje prekrvavitev izboljšuje krvni pretok in s tem zmanjšuje otekanje nog. pomaga že, če si nekaj kapljic kanemo na roko in potem masiramo obolelo mesto (najbolje, da to počnete zjutraj in zvečer), lahko pa v skodelico prekuhane vode zmešate 2 žlički jabolčnega kisa in s tem od znotraj poskrbite, da bo vaše ožilje v boljši kondiciji.

2. Olivno olje
Olivno olje je vsestransko kuhinjsko zdravilo. Zdrave maščobe namreč pospešujejo prekrvavitev, zmanjšujejo vnetja, zmanjšujejo bolečine, ki spremljajo krčne žile ... Pomaga masaža obolelega mesa kamor nanesete nekaj kapljic olivnega olja, zelo zanimiva pa je tudi kombinacije 4 kapljice eteričnega olja ciprese z 2 žlicama olivnega olja. Tako dobimo zdravo aromatično dišavo, ki poskrbi za vaše ožilje. Seveda pa je olivno olje še vedno najučinkovitejše na solatah ...

3. Česen
Česen deluje protivnetno, izboljšuje krvni obtok in odstranjuje strupe iz ožilja. V primeru težav z vensko insuficienco vam bo tudi marsikateri zdravnik svetoval, da jejte več česna. Zelo zdravo mešanico dobite, če 6 strokov česna zmešate s sokom 3 pomaranč in z 2 žlicama olivnega olja. To mešanico za 12 ur postavite na temno in hladno mesto, nato pa iz tega naredite obkladke. Najbolje, da jih uporabite čez noč ...

4. Kajenski poper
Kajenski poper vsebuje veliko vitamina C in bioflavonaide, ki izboljšajo vensko cirkulacijo, zmanjšujejo bolečine in otekline. Najenostavnejša in vsestransko zdrava metoda je, da žličko kajenskega poprav zmešate s skodelico tople vode in popijete. To mešanico pijte zjutraj, rezultati pa bodo na mnogih področjih, saj velja kajenski poper za izredno učinkovito sredstvo tudi v boju z najhujšimi boleznimi.

5. Peteršilj
Zeleni listi peteršilja imajo ogromno vitamina C, so močan antioksidant, ki spodbuja nastajanje kolagena v koži in spodbuja obnavljanje celic. Proti krčnim žilam je pomemben še rutin, ki pomaga ohranjati ožilje elastično. Peteršiljev recept proti krčnim žilam je preprost: šopek peteršilja sesekljajte in kuhajte 5 minut. Uporabite le skodelico vode, ali še manj. Ko je peteršilj kuhan, počakajte, da se ohladi, nato pa mešanico precedite in dodajte malo ognjiča. To mešanico uporabite za masažo obolelih mest.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani