Interaktivni dodatki:






Datum: 6. SEP 22 - RECEPTI

Majoneza iz lanenih semen in brez jajc

Okus majoneze iz lanenih semen je podoben pravi majonezi, le da je veliko bolj zdrava.

Majoneza je najbolj priljubljena omaka na svetu. Uporabljajo jo na tisoč različnih načinov, a nutricisti opozarjajo na množico umetnih arom, konzervansov in barvil, ki jih najdemo v kupljeni majonezi. Prav zaradi tega jo mnogi odsvetujejo in priporočajo, da si raje naredite svojo, domačo majonezo.

Lahko pa naredite korak naprej in pripravite majonezo nekoliko drugače. Kremasto omako lahko naredite tudi brez jajc in iz lanenih semen, ki vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, veliko vitamina A in E, kalija, magnezija, mangana, veliko antioksidantov, aminokislin in kup drugih hranljivih snovi.

Sestavine:

  • 2 žlici lanene moke
  • 60 ml vode
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 2 žlici gorčice
  • sok pol limone
  • sol, sladkor, kurkuma, žafran (po želji)
Priprava:

Če nimate lanene moke, lahko lanena semena zmeljete v mlinčku za kavo. Moko zmešajte z vodo in jo na majhnem ognju segrevajte. Med tem nenehno mešajte dokler se ne zgosti. Nato jo odstranite in počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo.

Nato v mešalniku dodajte sol, po okusu tudi sladkor, počasi pa prilivajte rastlinsko olje. Ko zmes postane kremasta dodajte še limonin sok in gorčico.

Majoneza je pripravljena. Sicer bo nekoliko temnejše barve od tiste kupljene v trgovini, če pa dodate ščepec kurkume boste dobili zlati odtenek in bogatejši okus.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani