Interaktivni dodatki:






Datum: 6. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki vam pomaga hujšati tudi, ko sedite

Veliko sedite in se malo gibljete, vaš problem pa je preveč kilogramov? Tu najdete rešitev ...

Kako sede hujšati? Mislite, da ni mogoče? Poskusite s tem:

Zelena
Zelena ima sicer veliko vode, vendar pa tudi veliko vlaknin, vitaminov in mineralov. A najpomembnejši je dušikov oksid, ki izboljšuje prekrvavitev in pospešuje metabolizem. Poskusite jesti čim več zelene. Lahko v solati, ali pa v soku. Poleg tega, da zelena močno zbija apetit, ima 100 gramov zelene samo 66 J (16 kalorij) in kar 270 mg vitamina A.

Ob tem velja dodati, da odrasel moški potrebuje na dan 12 mg provitamina A karotenoidov, največ pa ga je poleg zelene še v kuhanem korenju, špinači, paradižniku, rdeči papriki in kuhanem brokoliju.

In še: vitamin A je občutljiv na kisik, svetlobo in kislo okolje.

Paprika
Najboljša je rdeča, čeprav ima tudi zelena veliko vitaminov. Papriko poskusite uporabiti povsod kjer lahko, zelo zanimiva pa je surova, kot prigrizek. Tudi paprika ima malo energije (samo 20). Prav tako vsebuje veliko vitamina A in C.

Od paprike se ne boste zredili, ker pa zmanjšuje apetit, lahko s papriko hitro in učinkovito hujšate.

Zeleni čaj
Poskusite kak dan namesto kave piti zeleni čaj. Če niste preveč odvisni od kave (pogosto gre samo za psihično motnjo, saj zeleni čaj vsebuje prav toliko kofeina, včasih celo več od kave), se boste na tak čajni dan počutili bolj spočiti, z več energije in moči ... Zeleni čaj vsebuje celo vrsto koristnih snovi, zato ga je dobro vključiti na seznam napitkov, ki jih pijete čez cel dan. Seveda naj ti napitki vključno s čajem naj ne bodo sladkani.

Če vam že takoj prvi dan uspe preživeti brez kave in samo s čajem, potem poskusite pri tem vztrajati. Načeloma namreč velja, da ima kava več neželenih stranskih učinkov, kot skodelica čaja. Ena takšnih razlik je, da ste po kavi hitreje lačni, kot po čaju.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani