Interaktivni dodatki:






Datum: 3. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Deli dneva, ko so napadi lakote najhujši

Poznamo 3 obdobja dneva, ko smo psihično najšibkejši, lakota pa je takrat največja. Kako se ubraniti pred temi skušnjavami?

Če hujšate, ali pa vsaj pazite na svojo linijo, potem je dobro poznati najnevarnejše ure, ko je naša volja najšibkejša, apetit najmočnejši, "škoda" v obliki odvečnih kilogramov pa največja. Apetit mora iti z roko v roki skupaj s prebavo. Če prebava počiva, potem ste lahko na deset dietah hkrati, pa vam to ne bo pomagalo.

Nutricisti so ugotovili, da je najnevarnejši del dneva 3 ure in 1 minuta po bujenju (velja od običajne ure, ko najpogosteje vstajate). Naslednji nevarni napad lakote lahko pričakujete 7 ur in 14 minut po bujenju. Zadnjega se morate ubraniti 13 ur in 31 minut.

Če torej vstajate ob 8. uri, potem se pazite naslednjih ur:

  • 11:01 - zaradi te ure je izpuščanje zajtrka velika napaka. Če zjutraj nič ne jeste, boste ob tej uri res neizmerno lačni. Poskrbite raje, da obilno, raznoliko in hranljivo zajtrkujete, ob 11h pa popijete samo kozarec mlačne vode.

  • 15:14 - stres je glavni krivec, da vam zavore samokontrole popustijo. To je tudi ura, ko večina zaposlenih poseže po prigrizkih, pogosto sladkih, kar sicer daje telesu hitro energije, pa tudi odvečne kilograme.

  • 21:31 - V tem času največ ljudi seže po mastnih prigrizkih (tudi oreščki in semena sodijo v to kategorijo, največkrat pa gre za čips in drugo slano pecivo). Raje uro pred tem pojejte banano in popijte kozarec vode.
Priporočilo:

Opozorilo se nanaša na sladke pijače, pecivo, tortice ... Če jih boste jedli ob teh urah, potem bo njihov vpliv na vaše telo dvojen. To pomeni, da ne boste dobili v telo nič hranljivega, pač pa bodo vaši kilogrami dvojno poskočili.

Preverite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani