Interaktivni dodatki:






Datum: 1. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Ruski eleksir zdravja

Malo je stvari, ki so jih Tibetanci prevzeli od drugih - predstavljamo vam napitek, ki krepi imuniteto in prebavo

Če se želite izogniti gripi in prehladom, morate skrbeti za svoj imunski sistem. Predstavljamo vam preprost napitek iz samo treh sestavin, ki so ga posvojili tudi na Tibetu, prvi pa ga je objavil ruski nutricist, pisatelj in raziskovalec ljudske tradicionalne medicine Gennady Petrovič Malakhov. Malakhov je namreč napisal več kot 60 knjig, prodal jih je več kot 30 milijonov, njegova dela pa so prevedena v skoraj vse svetovne jezike. Še vedno potuje po Rusiji in zapisuje ljudsko izročilo.

Tako je med drugim prišel tudi do eleksirja zdravja, ki je razširjen predvsem v krajih, kjer so sezonske bolezni pogoste.

Za zdravilen napitek potrebujete:

  • 4 skodelice kefirja (domači krefir ima veliko več živorodnih sestavin od kupljenega)
  • 150 g kuhane buče
  • 1 žlica medu
Priprava:

Vse tri sestavine dobro zmešajte, napitek pa shranite v hladilnik. Pijte med obroki in sicer prvi teden po dve skodelici na dan, drugi teden tri, tretji teden pa po štiri skodelice. Napitek pa ne bo okrepil samo vašega imunskega sistema, pač pa tudi popravil prebavo, izboljšal presnovo, popravil krvno sliko, uredil telesno težo ... Mnogi to pijejo tudi zato, da bi shujšali.

Če kefir pripravljate sami, upoštevajte, da je lahko v njem tudi do 2 % alkohola, ima velike količine probiotikov in se uporablja tudi kot farmacevtik. Priporočljivo ga je piti po kemoterapiji, ali pa zgolj občasno. Že samo en kozarec bo močno popravil vaše zdravje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kefir
 
buča
 
med
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani