Interaktivni dodatki:






Datum: 1. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zdravilen napitek iz lanenih semen

Lanena semena vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, vlaknin, predvsem pa omega-3 maščobnih kislin, napitek pa je preprost in izredno zdrav

Lanena semena imajo veliko čistilno moč. Razstrupljajo telo, normalizirajo metabolizem, znižujejo nivo sladkorja v krvi in, zelo pomembno, regulirajo apetit (beri: ga znižujejo). Lanena semena so izrazito dobra pri čiščenju črevesja, hkrati pa vsebujejo veliko lecitina, ki povečuje presnovo maščob. Že samo ena žlica aktivira delovanje žlez lojnic, kar pomaga pri topljenju viška maščob v organizmu, zato je mogoče z lanenimi semeni tudi na zdrav način shujšati.

Z napitkom iz lanenih semen lahko pozdravite notranja vnetja, gastritis, čir na želodcu, kronično zaprtje in celo hemeroide.

Priprava:

Približno liter vode postavite na štedilnik. Ko voda zavre, posodo odstavite in dodajte 3 velike žlice lanenih semen. Premešajte, pokrijte s pokrovko (ali krožnikom) in pustite stati čez noč.

Naslednje jutro napitek precedite.

Napitek iz lanenih semen pijte 3- do 4-krat na dan po 1,5 dcl in to vsaj 15 minut pred obrokom. Pijte vedno svež napitek in nikar si ne delajte zalog, prav tako napitka ne shranjujte v hladilniku.

Prve rezultate lahko pričakujete že po treh dneh. Najprej se vam bo popravila prebava, ob nespremenjeni prehrani se vam bo popravila tudi teža. Napitek bo vplival tudi na vašo kožo, ki bo postala bolj napeta in elastična, opazno manj boste imele tudi celulita ...

Ima pa lan tudi svoje temne plati. Pitje tega napitka odsvetujemo ljudem, ki imajo težave z jetri. Prav tako ga odsvetujemo tudi ljudem, ki imajo pesek ali kamenje v žolču. Lanena semena so namreč aktivni odstranjevalec in lahko pride do nenadzorovanih procesov.

Na vsak način pa lanenega napitka ne pijte več kot 10 dni. Potem naredite 10 dni premora in lahko postopek ponovite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani