Interaktivni dodatki:






Datum: 29. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Vam zatekajo noge? Kaj narediti ...

Zatečene noge so lahko znak bolezni, lahko pa samo posledica stoječega dela ... Kaj narediti?

Noge zatekajo vsem, do tega pojava pa lahko pride tudi zaradi preveč sedenja. V vseh primerih je kriva slaba cirkulacija krvi.

Številne študije kažejo, da preveč sedenja ni zdravo ne samo za noge, pač pa za celoten organizem. Koliko sedenja je priporočljivo, je težko oceniti, ker je vsak organizem drugačen in nanj drugače vpliva sedenje in stanje.

Trenutno vemo, da je plavanje najboljše rešitev za noge, ker se nožne mišice med plavanjem najbolj sprostijo, gibanje pa pospeši pretok krvi. Če le imate možnost, poskusite vsaj eno uro na teden plavati, ali pa vsaj noge namakati v vodi.

Sedeče delo pa povzroči še nekaj ... Ni nujno, da vam zatekajo samo noge, bolečine se lahko pojavijo v križi ali po vseh hrbtenici. Za vse so krive utrujene mišice. Ob tem ne smete pozabiti, ko prvič začutite takšno bolečino, bodo stvari šle samo še na slabše. Zato, naj vam bo to prvi znak, da morate skrbeti za fizično aktivnost mišic.

Dejstvo je tudi, da nepravilna obutev (visoke pete, neudobni čevlji) tudi vplivajo na zdravje nog. V tem primeru bo dovolj, da noge za nekaj minut dvignete nad višino srca. Zdravniki predlagajo, da telefonirate z dvignjenimi nogami.

Če pa sedite več kot 4 ure, pa je dobro med telefoniranjem stati, hoditi naokoli ... To seveda ne more nadomestiti sprehoda po naravi, lahko pa okrepi mišice in ohranja kondicijo.

In še en nasvet ... Po 50. letu starosti izkoristite vsak sprehod po neravni, mehki podlagi, kakršna je v gozdu. To vam bo bolj koristilo, kot kakršnakoli telovadba in najdražje kopeli.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani